Siapa saya??

Saya juga seperti anda mengalami masalah kegemukan, dan sentiasa berusaha untuk kurus..bertahun2 saya cuba kurangkan berat badan, tapi tak berjaya. impian saya untuk kurus telah menjadi kenyataan bila terjumpa "Diet Atkins". cubaan pertama saya selama
Seminggu turun 5 kg,

menguatkan lagi semangat saya untuk teruskan diet ini. 2 bulan pertama saya berjaya membuang 22kg, & lagi 8kg utk 2 bulan berikutnya.hasilnya 30kg selama 4 bulan.

Saya kongsi caranya disini -- Diet Atkins -- ,& buktinya --Sebelum & Selepas--
oleh kerana saya tidak berkesempatan untuk menjawab soalan,
saya telah menubuhkan -- Kelab Diet Atkins -- untuk kita semua berkongsi ilmu disana, anda boleh request sebagai ahli. Segalanya percuma.

"Manusia yang gagal akan cuba sedaya upaya mencari seribu alasan untuk berubah, namun manusia yang berjaya akan mencari seribu cara untuk melakukan perubahan. Seribu cara itu mungkin sudah ada di depan mata anda, namun tanpa komitmen dan keazaman dalam diri anda sendiri, perubahan itu pasti tidak akan berlaku"


Khamis, 27 Oktober 2011

kepada yang sedang menguruskan badan

pekaba semua..lama xupdate blog....
camne korang semua? sulaiman?ed?hid?ibrahim?bent? pecite diet atkins korang? hope menjadi lah!nanti bleh jadi model,hehe.
kakak2 yang lain? pecite diet korang? dah jarang tgk org post gambar penimbang..cam sunyi je,hehehe.
tambah2 lagi sejar abis PERS. kelaut ke semua? takpela kalau tak turun, asal kan tak naik sudah..minum air banyak2, jgn makan lepas kul 8 malam...maintain cute......hahaha. bici takde benda nak share sgt, sbb da macam tak berdiet sgt. cuma tadi ada pegi kedai buku..nak cari buku atkins, ada..tapi versi omputih rm45..takde feel nak baca omputih...niat hati nak cari buku cap melayu...dzul punya yang ni, tapi tak jumpa2, dgr kata ada jual kat MPH je..nanti korang gi cari k, senang nak refer.

Tengok lah carb makanan dibawah..buat penilaian sendiri...carb dan gula paling membantu anda menjadi gemuk :)






semoga berjaya, good luckkkkkkkkkkkkkkk. mici, DIET2!!

13 ulasan:

shida berkata...

bru beli buku "the New atkins diet for a new you",new research.. byk makanan tuk induction..dorg galakkan caffein and veggie katanya dlm 10-15carbs veggie sehari,tauhu n tempe pon digalakkan esp sape yg xamik protein dr daging..
sekian laporan dari buku baru..hehe

tinta hatiku berkata...

Huh! Insaf sekejap....

Thanx 4 de information Bici...

Info Shida kat atas tu pon marbeles jg... harap dia citer banyak lg pasal menu dr buku yg dia baru beli tu.....
*pegi godek blog dia jap*

Nur Hidayah berkata...

mggu ni kena start atkins balik sbb pegi holiday d phuket makan segalanya...tapi mujur tak naik banyak :)

Bicikut berkata...

shida - menarik info tu, share2lg,hehehe

Bicikut berkata...

dayah - ok start skrg!

Sheikh Sulaiman berkata...

kih2..ada juge nama saya yer..saya skrg masih dlm usaha utk target 70kilo dah capai 70kilo saya update gambar saya

myoliza berkata...

huhu,..akak pun kena diet balik ni,...dh lama lost track...kantoi.terlalu lama compliments diri sendiri,...jalan2 cari makan ke penang...berat skrg dh 58kg....kwang!kwang!kwang!

p/s.malas betul nk diet ;(

anis berkata...

shida maknenye leh lah makan tauhu ngan tempe ye...tp kalau amik aym blh x mkn tauhu n tempe tu ye....help me...jemulah mkn aym ngan telur hr2....

Bicikut berkata...

A

Bicikut berkata...

Sulaiman ko kan rajin,nak tau gak perkembangan ko camne

mozila-ala sikit je naik tu

anis.mkn ayamkan dap

si tuan putri kiUt berkata...

saya punye DIET HANCUR..... tak turun langsung..... nampaknyer kene buat detox dulu..... aaaaaaarghhhhhh stresss

Bicikut berkata...

Tak daya nak tulun.huhu

shida berkata...

maaf sy xde blog..hehe menumpang sebok blog org je..
oh pasal tempeh tu..
1/2 cup dlm 70g = 3.3 g carbs
tauhu 110g =2.5 g carbs
so kalau mkan ayam bleh je mkn tempeh n tauhu ni as long s net carbs xlebih 20g..

coffee bleh minum dgn sweetener tuk diabetic(kalau rajin tgk kat ingredient dia nama gula tu samada sucralose,stevia,saccharin) n with creamer yg low carb..2biji kecik tu kira as 1g carbs..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tempoh Diet

LilySlim Diet days tickers