Saya juga seperti anda mengalami masalah kegemukan, dan sentiasa berusaha untuk kurus..bertahun2 saya cuba kurangkan berat badan, tapi tak berjaya. impian saya untuk kurus telah menjadi kenyataan bila terjumpa "Diet Atkins". cubaan pertama saya selama
Seminggu turun 5 kg
menguatkan lagi semangat saya untuk teruskan diet ini. 2 bulan pertama saya berjaya membuang 22kg, & lagi 8kg utk 2 bulan berikutnya.hasilnya 30kg selama 4 bulan.

Saya kongsi caranya disini -- Diet Atkins -- ,& buktinya --Sebelum & Selepas-- oleh kerana saya tidak berkesempatan untuk menjawab soalan,
saya telah menubuhkan -- Kelab Diet Atkins (KDA) Malaysia-- untuk kita semua berkongsi ilmu disana, anda boleh request sebagai ahli. Segalanya percuma.

Ahad, 17 April 2011

DIET ATKINS - Cara paling berkesan KURUS TANPA PRODUK

"IT'S NEVER TOO LATE TO CHANGE YOUR LIFE"


Gambar diatas adalah saya yang telah kehilangan berat badan sebanyak 30kg dalam masa 4 bulan. Saya juga pernah mengalami masalah kegemukan, dan sentiasa berusaha untuk kurus..tapi tak pernah berjaya. impian saya untuk kurus telah menjadi kenyataan apabila terjumpa tentang "Diet Atkins". cubaan pertama saya selama Seminggu turun 5 kg,menguatkan lagi semangat saya untuk teruskan diet ini. Bulan pertama saya berjaya membuang 14 kg, bulan ke 2 = 8kg & 2 bulan seterusnya 8kg. hasilnya 30kg selama 4 bulan. Semoga perkongsian seterusnya dapat membantu anda menurunkan berat badan.

TESTIMOL KELAB DIET ATKINS MALAYSIA

Saiz baju sblm: xxxl
Saiz baju slps: L or M
Berat sebelum: 93kg
Berat selepas : 67kg
Tempoh :115hari
Menu kesukaan : Ayam goreng
Sebab berhenti : Preggy after 6 year married.. Alhamdullilah

---------------------------------------------------------------------
Nickname: Ibarra
Saiz pakaian sebelum: XXL & seluar 40
Saiz pakaian selepas: S & 30
Berat sebelum: 120kg
Berat selepas: 70kg
Tempoh diet: 7 bulan induction tak penah kantoi
Menu kesukaan:ayam panggang

---------------------------------------------------------------------

Saiz sebelum:Xxl
Saiz selepas: s/m
Berat sebelum: 80kg
Berat selepas: 58kg
Tempoh: 9bulan
Menu kesukaan: ayam goreng

---------------------------------------------------------------------

Size pakaian sebelum :xxl 
Size pakaian selepas :M
Berat sblm :85kg
Berat selepas :68kg
Tempoh diet :4 bulan lebih
Menu kesukaan:telur dan ayam..

--------------------------------------------------------------------
Saiz pakaian sebelum:XXL
Saiz pakaian selepas:M
Berat sebelum:87KG
Berat selepas:71KG
Tempoh diet:2BULAN LEBIH
Menu kesukaan:AYAM/IKAN

---------------------------------------------------------------------
Saiz pakaian sebelum: XXL
Saiz pakaian selepas: L
Berat sebelom: 93kg
Berat selepas: 76kg
Tempah diet.:51hari.
Menu kesukaan:ayam, telor dan sayur sawi.

-----------------------------------------------------------
Saiz pakaian sebelum: XXL - XXXL
Saiz pakaian selepas: L & M
Berat sebelum: 102 Kg
Berat selepas: 75 Kg
Tempoh diet: 6 bulan
Menu kesukaan: Pizza Cheese & Telur
Pic sebelum & selepas

-----------------------------------------------------------

Saiz pakaian sebelum: XL & 40
Saiz pakaian selepas: S/M & 32
Berat sebelum: 85kg
Berat selepas: 65kg
Tempoh diet: 4 bulan
Menu kesukaan: ayam goreng/telur sepapan :-)

-----------------------------------------------------------
Saiz pakaian sebelum : XXL & Saiz pinggang 44
Saiz pakaian selepas: S & 30
Berat selepas: 70kg
Tempoh diet : 4 tahun - on/off
Menu kesukaan : Ayam golek

-----------------------------------------------------------
94-74kg...42-34size..mkn fav ayam grill +salad..

-----------------------------------------------------------
Size pakaian sebelom : xxxl & 46
Size pakaian selepas : M/L
Berat sebelum : 97kg
Berat selepas : 74kg
Tempoh diet : 3 bulan lebih
Menu kesukaan : ayam&telor


-----------------------------------------------------------
Size pakaian sebelom : xl/40
Size pakaian selepas : M/33
Berat sebelum : 110kg
Berat selepas : 83kg
Tempoh diet : 6 bulan
Menu kesukaan : ayam bakar

-----------------------------------------------------------
Saiz pakaian sebelum: XXL
Saiz pakaian selepas: L/M
Berat sebelum: 89kg
Berat selepas:74kg
Tempoh diet: 26.9.13 hingga kini
Menu kesukaan: bayam,ikn,tlr,aym,air masak 3liter,green tea..hihiii
Slow n steady


-----------------------------------------------------------
Saiz pakaian sebelum: XXL
Saiz pakaian selepas: S/M
Berat sebelum: 101kg
Berat selepas: 66kg
Tempoh diet: 4bulan 
Menu kesukaan: Ayam Telor Daging Sayuran Hijau

-----------------------------------------------------------
Saiz pakaian sebelum: XXL & 42-44
Saiz pakaian selepas: M/S & 32
Berat sebelum: 120kg
Berat selepas: 75kg
Tempoh diet: 6 bulan
Menu kesukaan: ayam goreng

-----------------------------------------------------------
Saiz pakaian sebelum: baju xxxl/ seluar 42
Saiz pakaian selepas:bj s/m/seluar 27
Berat sebelum: 108kg
Berat selepas: 58kgj
Tempoh diet:7 bln
Menu kesukaan:ayam,daging,ikan

-----------------------------------------------------------
Nickname: linda
Saiz pakaian sebelum: XXL
Saiz pakaian selepas: M
Berat sebelum: 86.6kg
Berat selepas: 69kg
Tempoh diet: 5bln
Menu kesukaan: Ayam goreng & telor

-----------------------------------------------------------
Nickname : Yus
Saiz pakaian sebelum : 60 (5XL)
Saiz pakaian selepas : 48 (2XL)
Berat sebelum : 117 Kg
Berat selepas : 88 Kg
Tempoh diet : 8 bulan
Menu kegemaran : Sayuran hijau, telur, ayam goreng

-----------------------------------------------------------
Nicknamed:Yat
Size pakaian sblm xxl
Size pakaian slps M
Berat sblm:85kg
Berat Selepas :68kg
Tempoh diet:4 bulan lebih
Menu kegemaran:telur dan ayam.
Bahagian muka plak...hehe

-----------------------------------------------------------
Saif
Size pakaian sebelum : XXXL/ XXL, sluar 40
Size pakaian selepas : L, sluar 34

Berat sebelum : 106.5 kg
Berat selepas : 81 kg
Tempoh diet : 5 bulan
Menu kegemaran : Telur Dadar & Ayam goreng
-----------------------------------------------------------
Saiz pakaian sebelum: XXL & seluar 44
Saiz pakaian selepas: M/L & seluar 34
Berat sebelum: 130kg

Berat selepas: 93kg
Tempoh diet: 12 bulan 
Menu kesukaan: telur + ayam + kambing

-----------------------------------------------------------
Nickname: Oliena Omichel
Saiz pakaian sebelum: Xl saiz seluar 38
Saiz pakaian selepas: S & 29
Berat sebelum: 75kg
Berat selepas: 55kg
Tempoh diet: 3 bulan induction tak penah kantoi
Menu kesukaan: Ayam Goreng
-----------------------------------------------------------
 Nickname: eyza raymee
Berat sebelum : 73kg
Berat selepas : 51kg

Tempoh diet : 7 bulan 
Size baju sebelum: xl
Size baju selepas : s
-----------------------------------------------------------
Nicknama: RAFIQI (fb : Muhammad Rafiqi Hashim Rahman )
Saiz pakaian sebelum: XXL , 42/43
Saiz pakaian selepas: S/M , 32

Berat sebelum: 103kg
Berat selepas: 67kg
Tempah diet.: 7 bulan ( 50% atkins 50% diet sendiri)
Menu kesukaan: goreng2
Exercise : jogging & skipping
*next target : another 10kg
-----------------------------------------------------------

Nickname: paizzmeth sapit
Saiz pakaian sebelum: XL & seluar 42
Saiz pakaian selepas: M & 36

Berat sebelum: 119kg
Berat selepas: 82kg
Tempoh diet: 2bulan
Menu kesukaan: ayam,telur,daging
-----------------------------------------------------------
Nickname: Noliehazlida Roslan
Saiz pakaian sebelum: XXL
Saiz pakaian selepas: L/big M

Berat sebelum: 96/97kg
Berat selepas: 70kg
Tempoh diet: 2 bulan induction 3 bulan phase 2 dan 3
Menu kesukaan: telur ikan sayur
-----------------------------------------------------------
Nickname: Muhamad Shahrizan
Saiz pakaian sebelum: XXL & seluar 42
Saiz pakaian selepas: M & 36
Berat sebelum: 108kg
Berat selepas: 85kg
Tempoh diet: 2bulan
Menu kesukaan: ayam,telur,daging
-----------------------------------------------------------
Nickname: kaklong aimi
Saiz sebelum : 50
Saiz selepas : 44

Berat sebelum : 91kg
Berat selepas : 69kg
Tempoh diet : 6 bulan
Menu kesukaan : telur dadar + aneka sup
-----------------------------------------------------------
Nickname: Don
Saiz pakaian sebelum: XL & seluar 36
Saiz pakaian selepas: M & 31

Berat sebelum: 85kg
Berat selepas: 67kg
Tempoh diet: 2 1/2 bulan induction tak penah kantoi
Menu kesukaan: telur rebus separuh masak
-----------------------------------------------------------
Nickname: eha
Saiz sebelum : xl @ xxl 44-46
Saiz selepas : M, baju saiz 38,36 dh muat

Berat sebelum : 85++
berat selepas : 64
tempoh diet : 5++
menu kesukaan : telur hancur

-----------------------------------------------------------
Nickname: hidayah
Saiz sebelum: xl
Saiz selepas: m

Berat sebelum: 75
Berat selepas: 62
Tempoh diet: 3bulan++
Menu kesukaan: ayam goreng, sup sayur bayam

CONTOH MENU & PENGALAMAN SAYA DIET:



60 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

faz,just nk tny..
pic ke3 2011 67kg tu lemak still byk lg x??
rsa sma situasi sy skrg.. bila bdiri nmpk mcm slim, klau duduk lemak akan timbul betingkat2..amcm nk fit kn ??
tQ sifu.:)

bici bicikut berkata...

67 permulaan tu nampak flaby sket..just senam je..sampai bdn cantik

Tanpa Nama berkata...

bici,minta suggestion..dh atkins dlam 5bln syukur ada perubahan
sy tgi 158 berat skrg dh 55..
sy tgk bmi cal range sesuai tuk 158 tgi 58-64kg..
rasanya perlu x sy naikkan berat ke 58-64kg..
Tq...:)

Tanpa Nama berkata...

bici.. saya nak tanya sikit..saya baru mula dgn program diet atkin ni...setakat ni ok...cuma beberapa jenis makanan adakah sesuai di ambil. semasa 2 minggu permulaan seperti :
1. buah kurma
2. minuman cereal spirulina (cosway)
3. kerepok lekor yang di rebus.

adakah boleh saya makan makanan di atas???

Tanpa Nama berkata...

Insya Allah.... Akan cuba...Wish me luck friends

Natasha Binti Nordin berkata...

baruuu je nak tanya preggy mommy boleh buat ke tak.lolz. awal2 lg warning . btw nice info !

Tanpa Nama berkata...

Bici, nk tnya..atkin ni x perlu kira kalori lgsung ek? Mcmane nk tahu brapa byk kna mkn sehari? Atau mmmg bebas mkn brapa byk yg mahu?

Tanpa Nama berkata...

Bici, TQ bro atas tips di atas..member aku rekemen blog ko..aku follow sebijik..habis semua suar aku londeh, dari berat 130kg dan turun 100kg dlm masa 6 minggu..skrg masih teruskan ke fasa untuk ketatkan muscle..skrg melebeh beb...tips kasi ketat muscle plak?? hehe

bici bicikut berkata...

sori tak sempat jawab soalan, boleh join https://www.facebook.com/groups/atkinsmalaysia okeh

Unknown berkata...

ini hari ke6 sy proses induction.turun dlm 2 kg
tp utk 3-4 ari pertama dlm bdn sy terasa mcm gigil (mcm org nk stat lapa lau tak mkn tu) adakah normal?
then blh tak amik taufufah tanpa ltk air gula? susu soya dgn taufufah lain kan?

Tanpa Nama berkata...

Assalm..leh suggest kt saya menu utk breakfast n dinner selain dr di atas..coz saya kene prepare utk husband skali..tq..

Tanpa Nama berkata...

Sy br nk try diet....hrp2 dpt membantu

Rina Rasidi berkata...

salam.. nak tanye la.. kalo ibu menyusukan anak boleh ke buat atkin ni? tak bahaya ke? means boleh effect baby and mom tak?

bici bicikut berkata...

Ibu menyusu xboleh buat induction. Tp boleh kawal carb bawah 160g

Nur Aliah berkata...

Hmm mcm mne dgn exercise?? Perlu buat at least seminggu bpe kali? Sya student blik kelas je trus mngadap buku. Mmg jarang nk exercise.

Tanpa Nama berkata...

uish uish... tumpang copy tuan tanah... semoga berjaya lah hendaknya kami2 ini.. hehehehe

Tanpa Nama berkata...

Kesimpulannya x bole mkn nasi la ni ea?

Tanpa Nama berkata...

kalu bulan puasa pula mcm mna ya untk amalkn diet ny

Akak Adek berkata...

sy pun dah pernah try... mmg berkesan... still lg dlm aktins diet ni...tp kdg2x terlajak jugak bila mak masak sedap2x... -_________~

kdg2x kwn2x mkn pil utk kurus, pernah jgk suh try aktins tp diorg xpercaya pula...belum cuba, belum tahu ok.. ^___^

edrinak berkata...

SLM...mohon pencerahan...Tabasco blh amek ker?..bkn ker xhalal....confius ni....hihihi....mekasih :)

lurve chynta berkata...

Wish me luck..nk cube jgkk..insyaallah

Tanpa Nama berkata...

Nak tanya awak kata daya atkins ni tak boleh mengambil makanan berkarbohidrat tapi makanan bergoreng macam ayam goreng bukanke berkarbohidrat sebab digoreng dengan minyak??minta pencerahan...

Tanpa Nama berkata...

Klu makan berminyak ok ke?..contoh sup dia berminyak kan walaupun sedikit

Tanpa Nama berkata...

daging boleh mkn bnyk mne..

Zila Saaibon berkata...

Induction kenalah elak buah tgi gula mcm kurma tu..cereal tu bacalah label..kopok lekorkan dibuat guna tepung yg byk..mmg xlah.. I pun baru start induction ni masuk hari ke2.. Seronok sb byk mknan yg sy suka mkn.. Sy kira semua carbs..air minum tiap2 jam without missed.. Semoga berjaya kira carbs anda k..google je

Tanpa Nama berkata...

nk..nk try jgk..nk2..

aby joe berkata...

Bici..saya nak tanya. Saya baru jew nak try Diet Atkins ni. Tp dlam masa yg sama boleh ke klau saya nk mengambil Whey Protein untk naikkn otot? Sbb Whey Protein kn Low Carb and High Protein 100%. Boleh terangkn untk mengamalkan Diet Atkins ni dgn pengambilan Whey Protein?

Tanpa Nama berkata...

Saya nak tanya kalau gastrik boleh ke ikuti rancangan diet nie?

Tanpa Nama berkata...

Nk tanya kalau seminggu ikot syaratnya....agak2bape kilo bole Turun ?

mell berkata...

Salam...best nyer...kwn sya dh amalkn 2bln turyn 13kg mmg subhanaallah lah...so sya pun nk jugak now 72kg bmi 49kg tp nk 55kg jew ...mudah2an sya blh.....

Tanpa Nama berkata...

Salam, nak tanya sikit.

Diet ini adakah sesuai atau tidak mereka yang berumur melebihi 50 tahun keatas, kerana pada peringkat ini kadar metabolisma adalah rendah sebab kurang makan.Mohon penjelasan. TQ

Hazlyn Hanapi berkata...

Tq atas info ni....n sy BR nk cb...mudah2 an berjaya..!

Ebook DIET ATKINS berkata...

jom dapatkan TEKNIK KURUS DIET ATKINS - Membakar Lemak Pantas

Tanpa Nama berkata...

alhamdullilah,2 minggu turun 8kg.tq atkins..disiplin diri kena tinggi..

shah hada berkata...

Thanks

siti berkata...

bagus2 awak..saya pun baru lepas fasa 1...xsabar nak dapat hasil lepas habis diet...skang ni pun dah turun 5kg..

nak panduan lengkap semua menu, pantang-larang, tips atkins ni kan boleh tengok sini; http://goo.gl/8boiYQ

Tanpa Nama berkata...

Sy bru nk try kaedah diet ni..nk pnduan menu utk sarapan,mkn tgh ari,n mkn ptg.mohon bantuan admin

luv'szue berkata...

thanks to this blog..feel more motivated to loss weight..arini 1st day try Atkins's diet..wish me luck...huhu

nor sofea mustafa berkata...

Saya pun mengamalkan diet atkins ini. Sekarang sudah masuk hari ke 114 hari. Berat saya 115kg sudah turun ke 95 kg dan saya sedang berusaha untuk kurangkan 10 kg lagi.

Tanpa Nama berkata...

Jika berpuasa,apakah makanan yg patut diambil, semasa berbuke puasa,dan makanan waktu bersahur...

Tanpa Nama berkata...

Br start diet...berat 89kg tgi 160...da 4 hr diet...Ade pengurangan 88.4..alhamdulillah...wlupun sikit...kna workout lbh...target...55kg...byk lg nak kna buang...

Tanpa Nama berkata...

Astaghfirullah...xperasan psl bf moms x digalakkan berDA.terbaca kt fb menu diet atkins, then semak balik kt sini...so skrg tukar dr DA ke low carbs pulak...byk lg nk kna blaja ni, n setiap kali baca, nak kena baca each word betol2..self reminder

Tanpa Nama berkata...

Klo panduan ibu menyusu yg nk wat low carbs tu mcm mn pula ye?

johanis irni abd kadir berkata...

so... mcm mna BF Mom nak buat DA.... Sya bru start 2 hari ni....my son 3 years+ n im exclusive BF Mom...

Marliana Nasarudin berkata...

Lyana Ena
Sy da start amalkn diet atkins ni bih krang 10 ari da...tp 1 jer yg sy x bleh tggalkn iaitu air mnis...trutama tea trik...sy mati nk mnum plg tak 1 kli sehari. Adakah tu da mgganggu diet atkins? Tp stkat ni...bdan sy da mle rse ringan..n byk bju yg dlu ktat da longgar skit...

Jedi Knight berkata...

Salaam.

Soohoon tak boleh gak ek?
Sebab kekacang.

Kuaci?

Your Beauty Coach berkata...

saya harap sangat dapat turun sasaran penurunan 12kg, terima kasih sebab berkongsi maklumat disini.:)

www.sitinaimah.com

Mia's Hands berkata...

Salam... Saya Ummi dari Seremban... saya dh mula DA, dan jaga displin makan sprt yg saudara catatkan, cerita saudara menjadi semangat saya utk truskan DA ni... saya dh request nk join kelab AtkinsMalaysia di FB tp masih blum diterima.. saya harap mengetahui lebih info dan juga lebih mendalami ttg Diet Atkins...

terima kasih :)

Your Beauty Coach berkata...

saya dah mula DA 9 HARI!

Alhamdulilah, tq blogger ni bnyk bg semangat pada saya,

jom singgah blog saya

http://www.sitinaimah.com/2014/11/10-fakta-diet-untuk-langsing-yang-perlu.html#more

Nur Husna berkata...

Alhamdullilah. terima kasih kerana memberi info yg bnyk kepada saya. Inshaallah. saya akan mengamalkan diet atkins ini. berat saya 65 kg. doakan saya untuk mndapat berat badan yg saya kehendaki.

hots berkata...

dapatkan TEKNIK KURUS DIET ATKINS - Membakar Lemak Pantas

ikram razak berkata...

mcm mne klo utk org yg kerja malam ye?

lyka berkata...

menarik..harap2 dapat turunkan berat badan mengikut diet atkin nie..

Da Ni berkata...

Assalmmu'alaikum. Saya teringin mau mengamakan diet Atkins ni. Tpi, nak Tanya, sesuaike dengan umur saya, sbb umur saya 16 tahun, berat saya 49.4kg dan tinggi saya 159.5cm. Saya berazam nk turunka berat badan saya sehingga 45kg dan kekalkan berat badan saya 45 kg. Boleh ke ye? Terima kasih :D

Da Ni berkata...

Assalmmu'alaikum. Saya teringin mau mengamakan diet Atkins ni. Tpi, nak Tanya, sesuaike dengan umur saya, sbb umur saya 16 tahun, berat saya 49.4kg dan tinggi saya 159.5cm. Saya berazam nk turunka berat badan saya sehingga 45kg dan kekalkan berat badan saya 45 kg. Boleh ke ye? Terima kasih :D

Da Ni berkata...

Assalmmu'alaikum. Saya teringin mau mengamakan diet Atkins ni. Tpi, nak Tanya, sesuaike dengan umur saya, sbb umur saya 16 tahun, berat saya 49.4kg dan tinggi saya 159.5cm. Saya berazam nk turunka berat badan saya sehingga 45kg dan kekalkan berat badan saya 45 kg. Boleh ke ye? Terima kasih :D

Da Ni berkata...

Assalmmu'alaikum. Saya teringin mau mengamakan diet Atkins ni. Tpi, nak Tanya, sesuaike dengan umur saya, sbb umur saya 16 tahun, berat saya 49.4kg dan tinggi saya 159.5cm. Saya berazam nk turunka berat badan saya sehingga 45kg dan kekalkan berat badan saya 45 kg. Boleh ke ye? Terima kasih :D

mimi hana berkata...

Bg sy ....berat bdn awak dah ideal...tp xde msalah nk kurangkan skit lg...

Unknown berkata...

ikut BMI 19.42..berat normal...dari turunkan lagi berat baik fitkan badan..

Unknown berkata...

Slm..sy bru cuba wt atkin..induction 3mingu prtama turun.. dr 81 trun 73
.lst tmbg 73 eskn hari sy cheatday mkn bihun dgn aym sup..tgh ari dan ptg..mlm aym mcd 2 ketul... eskkan hari sy timbang naik 75.8.. knp drstik sgt ya naik.

//untuk off kan copy paste