Saya juga seperti anda mengalami masalah kegemukan, dan sentiasa berusaha untuk kurus..bertahun2 saya cuba kurangkan berat badan, tapi tak berjaya. impian saya untuk kurus telah menjadi kenyataan bila terjumpa "Diet Atkins". cubaan pertama saya selama
Seminggu turun 5 kg,

menguatkan lagi semangat saya untuk teruskan diet ini. 2 bulan pertama saya berjaya membuang 22kg, & lagi 8kg utk 2 bulan berikutnya.hasilnya 30kg selama 4 bulan.

Saya kongsi caranya disini -- Diet Atkins -- ,& buktinya --Sebelum & Selepas--
oleh kerana saya tidak berkesempatan untuk menjawab soalan,
saya telah menubuhkan -- Kelab Diet Atkins -- untuk kita semua berkongsi ilmu disana, anda boleh request sebagai ahli. Segalanya percuma.

"Manusia yang gagal akan cuba sedaya upaya mencari seribu alasan untuk berubah, namun manusia yang berjaya akan mencari seribu cara untuk melakukan perubahan. Seribu cara itu mungkin sudah ada di depan mata anda, namun tanpa komitmen dan keazaman dalam diri anda sendiri, perubahan itu pasti tidak akan berlaku"


Selasa, 11 Oktober 2011

Boleh ke diet dengan cara berlapar

Dah sebulan bici cuba diet dgn cara mkn sekali sehari, malam tak makan, keputusannya...TIADA PENURUNAN..penat je berlapar :(

Dua hari ni start diet atkins balik..sarapan telur, tghari mkn ayam or ikan, petang sup ayam..baru nampak penurunan :) KESIMPULANNYA = DIET DENGAN CARA TAK MAKAN ADALAH SALAH DAN SUSAH TURUN..

sebab kita memerlukan tenaga untuk membakar lemak2 kita. mkn byk protein untuk membakar lemak-lemak, elak carb supaya tenaga diambil dari lemak..bukan dari carb..

 paling penting adalah sarapan :)
elak carb dan gula!!

p/s: mana ilang habis geng2 diet?
Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tempoh Diet

LilySlim Diet days tickers
//untuk off kan copy paste