Saya juga seperti anda mengalami masalah kegemukan, dan sentiasa berusaha untuk kurus..bertahun2 saya cuba kurangkan berat badan, tapi tak berjaya. impian saya untuk kurus telah menjadi kenyataan bila terjumpa "Diet Atkins". cubaan pertama saya selama
Seminggu turun 5 kg
menguatkan lagi semangat saya untuk teruskan diet ini. 2 bulan pertama saya berjaya membuang 22kg, & lagi 8kg utk 2 bulan berikutnya.hasilnya 30kg selama 4 bulan.

Saya kongsi caranya disini -- Diet Atkins -- ,& buktinya --Sebelum & Selepas-- oleh kerana saya tidak berkesempatan untuk menjawab soalan,
saya telah menubuhkan -- Kelab Diet Atkins (KDA) Malaysia-- untuk kita semua berkongsi ilmu disana, anda boleh request sebagai ahli. Segalanya percuma.

Rabu, 17 September 2014

Berapa banyak lemak baik yang saya perlukan?

Berapa banyak lemak baik yang saya perlukan?
Soalan yang baik . Kebanyakan pakar mencadangkan kira-kira 30% daripada kalori sebagai matlamat pemakanan untuk lemak yang baik, yang datang dari campuran yang baik lemak semulajadi tepu, politaktepu dan monotaktepu . Pendekatan Atkins Pemakanan mengesyorkan tahap yang lebih tinggi lemak baik semasa pertama tiga fasa berat badan apabila karbohidrat penggunaan lebih rendah. Tahap yang lebih tinggi ini disyorkan lemak yang baik adalah komponen penting dalam pelan Atkins kerana ia membantu dalam penurunan berat badan dan tahap tenaga . Lifetime Maintenance Fasa mencadangkan 30% -40 % daripada kalori datang dari lemak - Walau bagaimanapun, peratusan yang akhirnya akan bergantung kepada tahap individu dlm penggunaan karbohidrat .

1 ulasan:

Noriza MiracleVitamins berkata...

Penting juga lemak baik dalam badan kita ni kan,

//untuk off kan copy paste