Siapa saya??

Saya juga seperti anda mengalami masalah kegemukan, dan sentiasa berusaha untuk kurus..bertahun2 saya cuba kurangkan berat badan, tapi tak berjaya. impian saya untuk kurus telah menjadi kenyataan bila terjumpa "Diet Atkins". cubaan pertama saya selama
Seminggu turun 5 kg,

menguatkan lagi semangat saya untuk teruskan diet ini. 2 bulan pertama saya berjaya membuang 22kg, & lagi 8kg utk 2 bulan berikutnya.hasilnya 30kg selama 4 bulan.

Saya kongsi caranya disini -- Diet Atkins -- ,& buktinya --Sebelum & Selepas--
oleh kerana saya tidak berkesempatan untuk menjawab soalan,
saya telah menubuhkan -- Kelab Diet Atkins -- untuk kita semua berkongsi ilmu disana, anda boleh request sebagai ahli. Segalanya percuma.

"Manusia yang gagal akan cuba sedaya upaya mencari seribu alasan untuk berubah, namun manusia yang berjaya akan mencari seribu cara untuk melakukan perubahan. Seribu cara itu mungkin sudah ada di depan mata anda, namun tanpa komitmen dan keazaman dalam diri anda sendiri, perubahan itu pasti tidak akan berlaku"


Jumaat, 25 Januari 2013

Menu utama ketika berdiet suatu ketika dulu


Menu diet aku satu ketika dulu...pusing2 lebih kurang macam ni je
1. pagi telur 2 atau 3 biji, tengahari ikan kembung 6 ekor + sayur hijau, petang telur 2 atau 3 biji
2. pagi telur 2 atau 3 biji, ayam goreng 4 ketul + sayur hijau, petang telur 3 biji
3. pagi ikan goreng + telur dadar 3 atau 2 biji, tghari ikan goreng + sayur, petang telur dadar 3 atau 2 biji
Air 4 liter keatas.
*segala semua jenis kuah,sup2, sambal, tomyam memang tak amik langsung.
*makanan yg kena kuah pun aku basuh dulu.
*kekadang je letak mayonis.
Sebulan dpt la 12kg turun...tanpa senam yg teruk2.

sbb tu aku tak tau pun carb benda2 lain.klu org tanya..ni je jawapan leh aku bagi..so sorry..

BANGUN TIDUR TERUS HENTAM 2 GELAS AIR SEBELUM GOSOK GIGI.
MINUM AIR 2 GELAS WAJIB SEBELUM MAKAN
PAGI, TENGAHARI, PETANG...TAK SKIP MAKAN.


*MALAM NAIK BASIKAL PUSING TAMAN SEROUND(taman kecik je)., ANGKAT DUMBELL 10 ATAU 20 KALI* ITU JE AKU MAMPU BUAT MASA TU, MAKLUM LA BADAN MASIH GEMUK.*

4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

warghhhh.. sy rasa lbih bersemangat tuk diet. CAIYOKK

antzgal_00 berkata...

Tq share menu diet tu, selepas baca blog awak ni saya bersemangat nak ikut diet ni..
saya dah start induction dah 5 hari, menu cam ni ok tak?
pagi telor 2 biji mayonis 1 sudu + salad satu mangkuk.
tgh, ayam goreng berempah 2 ketul + salad satu mangkuk
Malam, ikan dory 1 telor goreng 1 + sayur bayam goreng 1 mangkuk.
Air kosong 3-4 liter

Eyna Ahmad berkata...

selain minum air kosong, awak minum apa lagi selama sebulan tu?

eda berkata...

sayur tu goreng ker?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tempoh Diet

LilySlim Diet days tickers