Mereka sudah berjaya

Siapa saya??

Saya juga seperti anda mengalami masalah kegemukan, dan sentiasa berusaha untuk kurus..bertahun2 saya cuba kurus, tapi tak berjaya. impian saya untuk kurus telah menjadi kenyataan dengan "Diet Atkins". cubaan pertama saya selama
Seminggu turun 5 kg,

menguatkan lagi semangat saya untuk teruskan diet ini. 2 bulan pertama saya berjaya membuang 22kg, & lagi 8kg utk 2 bulan berikutnya.hasilnya 30kg selama 4 bulan.

inilah caranya -- Diet Atkins -- ,& buktinya --Sebelum & Selepas--
oleh kerana saya tidak berkesempatan untuk menjawab soalan,
saya telah menubuhkan -- Kelab Diet Atkins -- untuk kita semua berkongsi ilmu disana, anda boleh request sebagai ahli. Segalanya percuma.

"Manusia yang gagal akan cuba sedaya upaya mencari seribu alasan untuk berubah, namun manusia yang berjaya akan mencari seribu cara untuk melakukan perubahan. Seribu cara itu mungkin sudah ada di depan mata anda, namun tanpa komitmen dan keazaman dalam diri anda sendiri, perubahan itu pasti tidak akan berlaku"


Isnin, 16 Januari 2012

Cara untuk mendapatkan potongan badan yang cantik:

1. Diet atkins sampai kurus.

kalau atkins, tanpa senaman pun boleh kurus.

2. Buang lemak, Senaman (Kardio)

Setelah hampir mencapai berat badan idaman anda, perbanyakkan senaman kardio, untuk buang lemak2 terutamanya yang terdapat diperut(yang lembek2 tu)

2. Dah capai target, naikkan otot (Weight training)

Selain mencantikkan badan, sgt penting untuk mengekalkan berat badan dalam jangka masa yang lama.



Contoh berat 100kg nak turun ke 60kg

100kg to 70kg diet atkins(ikut suka nak senam atau tidak)

70kg to 65kg banyakkan senaman kardio(bakar lemak yang lembek2 kat badan)

65kg to 60kg dan selamanya,banyakkan senaman otot (Weight training) + kardio

note: OTOT adalah enjin pembakar lemak!!

7 ulasan:

alya berkata...

contoh latihan kardio n weight training utk gurl apa je?

Bicikut berkata...

kardio = berlari, menari, naik beskal
weight = angkat berat...sit up, push up

Nurhusna Azidan berkata...

saya baru nak mula.. doakan saya ye. berat sekarang 96kg.. aim 60kg... harap berjaya la.. saya akan start atkin dulu.. dalam 2 minggu saya akan kembali.. ada FB?? boleh saya add..

Bicikut berkata...

Bleh.. fazrin2211@gmail.com

Tanpa Nama berkata...

helo..nk tnya,currently berat badan saya 68kg tp bhg punggung dan peha agak besar..senaman apa yg sesuai utk kecil kn bhg2 t'sbut?

bici bicikut berkata...

cuba dapatkan bmi yg sesuai dulu, tgk ape jadi

Tanpa Nama berkata...

Advance Brock Lesnar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tempoh Diet

LilySlim Diet days tickers