Ahad, 18 Oktober 2015

PIZZA DAGING LOW CaRB





Total carb : 2.5g carb
Bahan2:
500g Daging lembu /kambing/ayam/rusa/arnab (dikisar)
Daun sup di potong halus
1 sudu teh Serbuk lada hitam
Mozarella cheese
Telor ayam 2 3 biji
Garam secukup rasa
Cara melambongnya :-
Semua bahan diatas kecuali cheese dicampak masuk dalam bekas dan digaul sampai semuanya menjadi mcm kawan baik...
Panaskan sesikit minyak dalam kuali non stick...
masukan daging...letakan daging dalam kuali nipis (untuk layer pertama)....
Kemudian letakan sedikit mozarella cheese diatas daging tersebut...
Letakan daging semula sambil diratakan diatas bagi menutup mozarella cheese tadi...(layer ke-2)
Tutup kuali sekejap...agak2 bawah dia dah masak...terbalikan daging tersebut supaya sebelah bahagian atas pizza masak cantik...tutup lagi kuali sampai rasa2 daging masak
Hidangkan dalam pinggan dan makan..
Selamat mencuba
‪#‎fasa1234‬

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

jika soalan tidak dijawab, sila ke group https://www.facebook.com/groups/atkinsmalaysia