(Salmah kobis pic)
RESEPI NYA
Tq member kda yg bg resepi ni,dah try...memang sedap....boleh tambah splenda atau pemanis tiruan yg lain.
RASANYA LAGI SEDAP DARI ROTI BIASA KAT KEDAI, makan pun ringan je perut..
Jgn risau tgk carb dia...sebab setelah ditolak dengan fiber...dlm 1 carb je utk 250g.
Okey pi google sendiri kebaikkan flaxseed ni okey!
Update:(terpulang nak pakai resepi mana)
Ni resepi dari puspa wangi plak:
Flaxseed yg dah siap dry blend dua cawan sederhana besar.. coco powder sesudu (optional) ..garam setengah sudu kecik... baking powder 1 sudu besar.. gula sy pakai palsweet..bubuh 5 paket tu..tp xtrasa manis pon..lain kali nk buh 6.. telur putih 2 biji then whole egg 3 biji.. 5 sudu butter yg dicairkan.. then setengah cawan air..satukan bahan kering dulu.. then buh je semua bahan basah..kacau dgn whisker je.. bakar selama 30 min dgn suhu 175 darjah celcius.. :)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan
jika soalan tidak dijawab, sila ke group https://www.facebook.com/groups/atkinsmalaysia