Saya juga seperti anda mengalami masalah kegemukan, dan sentiasa berusaha untuk kurus..bertahun2 saya cuba kurangkan berat badan, tapi tak berjaya. impian saya untuk kurus telah menjadi kenyataan bila terjumpa "Diet Atkins". cubaan pertama saya selama
Seminggu turun 5 kg,

menguatkan lagi semangat saya untuk teruskan diet ini. 2 bulan pertama saya berjaya membuang 22kg, & lagi 8kg utk 2 bulan berikutnya.hasilnya 30kg selama 4 bulan.

Saya kongsi caranya disini -- Diet Atkins -- ,& buktinya --Sebelum & Selepas--
oleh kerana saya tidak berkesempatan untuk menjawab soalan,
saya telah menubuhkan -- Kelab Diet Atkins -- untuk kita semua berkongsi ilmu disana, anda boleh request sebagai ahli. Segalanya percuma.

"Manusia yang gagal akan cuba sedaya upaya mencari seribu alasan untuk berubah, namun manusia yang berjaya akan mencari seribu cara untuk melakukan perubahan. Seribu cara itu mungkin sudah ada di depan mata anda, namun tanpa komitmen dan keazaman dalam diri anda sendiri, perubahan itu pasti tidak akan berlaku"


Isnin, 29 Julai 2013

Just share

Rabu, 24 Julai 2013

Xhabis2 dgn toning...

Tak habis2 cut & Toning...bila dah ok sket...mula la nak mkn merapu...
Ni pic lepas berdiet telur, ikan, ayam selama lima hari..hope dpt buat sampai raya..kena cut lagi fat yg ada...pic 24/7/2013..   Pic 85kg & latest 70kg...

Selasa, 23 Julai 2013

Khasiat cuka kurma / khal

Khasiat cuka kurma menurut AL-QANUN FI AL-TIB oleh Ibnu Sina dan AL-TIB AL-NABAWIkarangan Ibnu Qayyim al-Jauziyyah

* Mengatasi masalah lemak di badan - lemak di saluran jantung dan yang berlebihan
* Mengurangkan kadar kolestrol
* Mengawal penyakit berbahaya seperti kencing manis dan darah tinggi 
* Membuang keracunan toksik dalam badan
* Mencegah bengkak di badan (bisul, jerawat)
* Membaiki masalah pencernaan
* Membersih hempedu dari lemak yang membentuk batu
* Melancarkan perjalanan darah
* Melancarkan susu ibu 
* Membaiki fungsi buah pinggang
* Memulihkan sel-sel dalam badan 
* Mencegah buasir
* Mengatasi masalah gout - mencegah masalah asid berlebihan
* Membantu penjagaan kulit
* Penawar kepada racun dalam badan kesan pengambilan ubat-ubatan

Isnin, 22 Julai 2013

Himpunan Kata kata semangat untuk diri sendiri













Nak kurus bukan kawal makan semata2, perlu diiringin dgn mental & kesabaran..
Good luck all...don't give up!!!


Selasa, 16 Julai 2013

Pacemaker run 2013

3.5km sorang x 5 org satu team..

Jumaat, 12 Julai 2013

Selamat berpuasa, jdkan lah raya ini lebih baik dari yang lepas. Picterbaru dr sy

Awal beli baju raya..hahahaa

Khamis, 11 Julai 2013

Ahli Kda masuk rapi lagi

Cik mah kite plakk... Tumggu ahli lain plak okk..tahniah beb

Bukit H

Ni salah satu tempat menarik utk sesiapa yg berada di kawasan sungai petani, boleh naik melalui taman semarak, atau dari tikam batu.. Selamat mendaki..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tempoh Diet

LilySlim Diet days tickers
//untuk off kan copy paste