Saya juga seperti anda mengalami masalah kegemukan, dan sentiasa berusaha untuk kurus..bertahun2 saya cuba kurangkan berat badan, tapi tak berjaya. impian saya untuk kurus telah menjadi kenyataan bila terjumpa "Diet Atkins". cubaan pertama saya selama
Seminggu turun 5 kg,

menguatkan lagi semangat saya untuk teruskan diet ini. 2 bulan pertama saya berjaya membuang 22kg, & lagi 8kg utk 2 bulan berikutnya.hasilnya 30kg selama 4 bulan.

Saya kongsi caranya disini -- Diet Atkins -- ,& buktinya --Sebelum & Selepas--
oleh kerana saya tidak berkesempatan untuk menjawab soalan,
saya telah menubuhkan -- Kelab Diet Atkins -- untuk kita semua berkongsi ilmu disana, anda boleh request sebagai ahli. Segalanya percuma.

"Manusia yang gagal akan cuba sedaya upaya mencari seribu alasan untuk berubah, namun manusia yang berjaya akan mencari seribu cara untuk melakukan perubahan. Seribu cara itu mungkin sudah ada di depan mata anda, namun tanpa komitmen dan keazaman dalam diri anda sendiri, perubahan itu pasti tidak akan berlaku"


Ahad, 28 April 2013

Fungsi air secara ringkas

FUNGSI AIR DALAM TUBUH 

  • Mengatur suhu tubuh 
  • Penting untuk aktiviti kimia dalam tubuh 
  • Berfungsi sebagai pelarut untuk mineral, vitamin, asam amino, glukosa agar mudah diserap oleh tubuh 
  • Membawa nutrisi dan oksigen ke seluruh sel tubuh 
  • Memastikan tubuh senantiasa bertenaga 
  • Melincirkan kawasan sendi (penting untuk ahli sukan, pesakit arthritis, penghidap masalah otot dan tulang yang kronik) 
  • Bertindak sebagai penyerap hentakan di saraf tunjang dan organ dalam badan Meningkatkan metabolisme sel, mengeluarkan zat yang tidak berguna dalam tubuh
Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tempoh Diet

LilySlim Diet days tickers
//untuk off kan copy paste