Mereka sudah berjaya

Siapa saya??

Saya juga seperti anda mengalami masalah kegemukan, dan sentiasa berusaha untuk kurus..bertahun2 saya cuba kurus, tapi tak berjaya. impian saya untuk kurus telah menjadi kenyataan dengan "Diet Atkins". cubaan pertama saya selama
Seminggu turun 5 kg,

menguatkan lagi semangat saya untuk teruskan diet ini. 2 bulan pertama saya berjaya membuang 22kg, & lagi 8kg utk 2 bulan berikutnya.hasilnya 30kg selama 4 bulan.

inilah caranya -- Diet Atkins -- ,& buktinya --Sebelum & Selepas--
oleh kerana saya tidak berkesempatan untuk menjawab soalan,
saya telah menubuhkan -- Kelab Diet Atkins -- untuk kita semua berkongsi ilmu disana, anda boleh request sebagai ahli. Segalanya percuma.

"Manusia yang gagal akan cuba sedaya upaya mencari seribu alasan untuk berubah, namun manusia yang berjaya akan mencari seribu cara untuk melakukan perubahan. Seribu cara itu mungkin sudah ada di depan mata anda, namun tanpa komitmen dan keazaman dalam diri anda sendiri, perubahan itu pasti tidak akan berlaku"


Isnin, 30 April 2012

Gua da start nak buat six pack

Lelaki kena fat bawah 10% akan muncul six pack...
Mampukah??


http://www.wikihow.com/Get-Six-Pack-Abs

Jumaat, 27 April 2012

Nama je admin...wtf

Cerita pasal satu group ni.ada admin ni...ahak seniorla kan...Buat group utk diet...tapi post menunjuk2 kekayaan..pastu perasan kurus..
Ramai org x layan dia...tak faham2 ke org tak suka dia...
Aku panas betul bila dia delete post2 aku...kes jeles agaknya..hahaha. Ntahla...aku x pernah komen or kacau post dia...
Tolong la matangkan perangai tu...umur dah tua...sedar2 la diri..
Klu nak buat group or jaga group..buat utk kawan2..bukan utk diri sendiri je...setakat nak post syok sendiri...xpayah bagi org lain pos..ko boleh post pic pegi melancong..pic beg tangan baru..sweetter baru...hari2 pun xpe...ada aku kesah??
Nama je group diet..kesian admin2 lain...gajah pijak tahi...mercik kena anak gajah..
* agak2 diri sendiri tak boleh kurus...takpayah nak jadi admin..letak jawatan je..pegi melancong puas2

Khamis, 26 April 2012

Senaman cari penyakit

Kes ni...da takdir..

Cuma nak pesan...bila kita nak bersenam...sesuaikanla cara senaman dgn tubuh badan kita..kemampuan kita..bukan paksa diri..bygkan klu berat 80kg tp nak bersenam mcm org berat 50kg ..mana boleh...kuatkan dulu stamina...otot2..pelan2...over senam pun bukan boleh turun kan berat terus..yg penting konsisten...bukan senam sehari....buat mcm nak cover utk seminggu punya senamam.. walhal nak jln pun sikit pun da semput...tolong la sedar diri... jgn cari penyakit...

Ahad, 22 April 2012

Kesedaran...diet

Saya timbang hari2.bile tgk berat da turun...sayang nak naikkan balik.contoh klu berat da dpt 69.saya akan cuba sedaya maintain xnak bg naik.walau kantoi pun. Penat2 diet..naik balik...rugi oo..susah2 dulu.senang2 kemudian

Xpenat ke..contoh kite diet seminggu turun 2kg je...pastu kite kantoi naik sampai 2kg...pastu nak kena buat diet seminggu balik..huhu penat .dan sia2 usaha anda..

Bile nak kurus..kan....hehe..

Khamis, 19 April 2012

lagi pic before & after :)

nak turun lagi...sampai kepala kecik,hihihi

result after 4 day diet



Menu kemarin

Pagi:
Ikan kembung goreng 3
sayur bayam masak lemak..kuah x makan

tghari:
kacang 100g

Petang:
kacang 80g

Sbb aku da kantoi...sbb tu tghari n petang mkn sikit je...susah tul nak buang habit mkn kacang :-)

Rabu, 18 April 2012

Berat tak turun

Apsal berat aku x turun ni...aghhh...
Ni semua kacang punya angkara...
Xpe la...xpela...xmau stress..
Korang pun same...klu berat x turun...jgn putus asa..kantoi kan je diri..hehe..jgn hari2 plak kantoi..seminggu sekali xpe kut..
Kk kk good luck

Selasa, 17 April 2012

71.3 to 70.3 happy!!

Kemarin berat 71.3kg.
Ari ni berat 70.3kg.
Macam tak caye.hehe .
Kemarin pagi mkn ikan 2 ekor + sayur.
Petang mkn cheese + sayur.

Sabtu, 14 April 2012

Before and after diet, NAK BADAN CANTIK?

gambar 82kg tu lepas lost 15kg...mana ni selalu buat sit up je..tapi still badan tak cantik.
lepas tu tukar cara senang, amalkan push up hari2 plak, baru badan cantik..
untuk dapat badan yang cantik weight training perlu dibuat menyeluruh dan seimbang, baru badan cantik. bukan macam sit up..hanya untuk perut semata- mata. contoh weight training yg senang dan effectnya pada tangan, dada, bahu, kaki, perut = push up... so baik korang amalkan selalu...
*selalu org susah hati perut buncit, insyallah bila da amalkan weight training yg seimbang..perut tu akan ilang sendiri..macam pic diatas :)*

hasil diet atkin dan weight training yang consistent
kena berusaha lagi !!!

all..tak kira laki atau perempuan...nak badan cantik...weight training selalu k!!
takyah teruk2 ...angkat dumbell 20 atau 30 kali sehari pun ok ..push up 10 kali hari2 ok!
alang2 nak diet, kasi cantik badan terus laaaaaaaaaa

kesian...mengandung rupanya...

jgn jadi macam ni...









selepas diet







Khamis, 5 April 2012

How to Increase Your Metabolism / tinggikan metabolisma

Apabila anda hypothyroid, keletihan, kesukaran menurunkan berat badan, atau pertambahan berat badan yang berterusan semua boleh diagihkan kepada kejatuhan dalam metabolisme yang kerap mengiringi hipotiroidisme. Walaupun selepas hipotiroidisme anda dirawat dengan penggantian hormon tiroid, anda mungkin mendapati bahawa metabolisme anda tidak bangkit semula di mana ia adalah sebelum. Ini kelesuan dalam metabolisme anda boleh menyebabkan anda berasa letih, dan mencari yang anda tidak boleh menurunkan berat badan, walaupun diet yang sihat yang rendah kalori.


Berikut adalah beberapa cara anda boleh membantu memulihkan dan meningkatkan metabolisme anda.

Pastikan anda makan sarapan pagi.
Jika anda tidak makan sarapan pagi, anda melambatkan metabolisma anda dan menghantar badan ke dalam "mod simpan itu," berfikir yang kelaparan kerana anda akan jangka masa yang lama kerap 8 hingga 10 jam atau lebih, tanpa makanan. 
Sarapan pagi adalah apa penting dalam apa2 diet pun, kerana sarapan memainkan peranan paling besar menentukan tahap metabolisma kita.

Jangan berlapar.
Menjatuhkan pengambilan kalori anda di bawah 1000 kalori sehari akan isyarat kepada badan anda bahawa anda berada di mod lapar, dan akan melambatkan metabolisma anda.


Makan dengan lebih kerap. 

Makan lebih kerap menyimpan stabil gula dalam darah anda dan menyediakan bekalan sumber tenaga metabolisme bahan api.


Dapatkan senaman yang cukup aerobik.

Seberapa banyak yang anda boleh benar-benar membantu untuk metabolisme anda, dan jika anda melakukannya pada waktu pagi, anda akan meningkatkan metabolisme anda semua hari.jangan terlalu lama.


Membina otot dengan latihan berat atau senaman rintangan.

Sekurang-kurangnya dua hingga tiga kali seminggu, anda perlu menambah latihan berat atau senaman rintangan yang progresif yang membina otot. Otot membakar lebih banyak kalori daripada lemak, dan lebih banyak otot yang anda miliki, lebih banyak kalori anda membakar, walaupun semasa rehat!



Membina otot Lebih banyak
Mendapat jisim otot condong meningkatkan metabolisme anda dan membuat kehilangan berat badan yang lebih mudah, McGee berkata. Jika anda menambah hanya 5 paun otot badan anda, anda akan membakar sehingga 150 kalori lebih sehari tanpa bekerja mereka otot. Dan, anda boleh membakar purata 600 kalori sejam semasa senaman kardio terima kasih anda kepada jisim otot yang tambahan. "Otot membakar lebih banyak kalori daripada lemak tidak, walaupun semasa rehat, jadi apa-apa aktiviti kekuatan-latihan untuk membina otot tanpa lemak adalah yang terbaik," kata McGee. Utama adalah untuk mencabar semua otot anda dan melakukan senaman latihan kekuatan penuh-badan, memukul teras, lengan, kaki, belakang dan dada.


Air, air, air!!
Anda pernah mendengar sebelum ini, tetapi minum mereka 8 8 auns gelas air setiap hari. Proses tenaga pembakaran metabolisme memerlukan air untuk bekerja dengan berkesan.

kalau berat makin lama makin lambat turun or tak turun..

sapa2 yg buat atkins berat tak turun tu...sile buat sedikit weight training...contoh saya buat angkat dumbell 10kg,dua biji =20kg, angkat 10x keatas 10x kedada(macam pic dibawah), push up 10x..itu je HARI2...utk jaga musle...if atkins xbuat benda ni..nanti otot ilang..metabolisma down..so boleh slowkan penurunan..or tak turun langsung....



*Dr Robert Atkins menumpukan satu bab dalam "Revolusi Diet Baru Dr Atkins" untuk bersenam. Beliau menulis latihan itu adalah "tidak boleh dirunding" sebahagian daripada dietnya kerana "melakukan satu tanpa yang lain adalah seperti menunggang basikal dengan tayar rata." Atkins menekankan kepentingan membina otot dengan mengesyorkan diet yang melakukan 8 hingga 12 ulangan 8 hingga 12 latihan berat-angkat dan / atau rintangan seperti push-up dua atau tiga hari nonconsecutive mingguan.*

 Mengekalkan atau menambah jumlah otot anda mempunyai adalah penting untuk diet apa-apa kerana tisu otot "yang terbaik tisu pembakaran kalori anda," mengikut buku teks "Satu Jemputan untuk Kesihatan." Orang yang cuba untuk menurunkan berat badan hanya dengan makan kurang kerap gagal kerana mereka kehilangan otot dan lemak. Kehilangan otot boleh memperlahankan metabolisme anda semasa dan selepas diet anda. Ini sering menyebabkan diet untuk mendapatkan kembali berat badan mereka kalah. Sebaliknya, orang yang kehilangan berat badan melalui diet dan senaman kehilangan lemak dan membina otot pembakaran kalori.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tempoh Diet

LilySlim Diet days tickers