Siapa saya??

Saya juga seperti anda mengalami masalah kegemukan, dan sentiasa berusaha untuk kurus..bertahun2 saya cuba kurangkan berat badan, tapi tak berjaya. impian saya untuk kurus telah menjadi kenyataan bila terjumpa "Diet Atkins". cubaan pertama saya selama
Seminggu turun 5 kg,

menguatkan lagi semangat saya untuk teruskan diet ini. 2 bulan pertama saya berjaya membuang 22kg, & lagi 8kg utk 2 bulan berikutnya.hasilnya 30kg selama 4 bulan.

Saya kongsi caranya disini -- Diet Atkins -- ,& buktinya --Sebelum & Selepas--
oleh kerana saya tidak berkesempatan untuk menjawab soalan,
saya telah menubuhkan -- Kelab Diet Atkins -- untuk kita semua berkongsi ilmu disana, anda boleh request sebagai ahli. Segalanya percuma.

"Manusia yang gagal akan cuba sedaya upaya mencari seribu alasan untuk berubah, namun manusia yang berjaya akan mencari seribu cara untuk melakukan perubahan. Seribu cara itu mungkin sudah ada di depan mata anda, namun tanpa komitmen dan keazaman dalam diri anda sendiri, perubahan itu pasti tidak akan berlaku"


Rabu, 28 Mac 2012

PENYAKIT ATKINS

di https://www.facebook.com/groups/kelabdietonline/
nampaknya semua dah kena penyakit atkins dan banyak kemajuan skrg. tahniah2..teruskan usaha!
 haa kau bile lagi...asyik kantoi je.......zzzZZZzzzz raya dah nak dekat ni!!

Selasa, 27 Mac 2012

fat penting buat atkins??

Are you having any fat with your meals? Dr. A stated in his books you need fat to burn fat. Also beware of not eating enough your body can go into lockdown or "starvation mode" and will not burn calories efficiently if its not getting the nutrition it thinks it needs.

posted from Bloggeroid

Ahad, 25 Mac 2012

PERNIMBANG BARU.. ATKINS START BACK = DAY 1

Penimbang beli di cosway 3 rp = rm79  ....25 cupon = rm 39
kami beli sorang satu ,  bicikut & micikut.semangat la konon,hehe.

Hi all....nampaknye...semalam saya dah sy terkantoi teruk makan mee kari...hehehe...minggu lepas cuma dapat turun 2kg selama 6 hari, sbb byk kantoi makan kacang..

so sy dah start balik atkins 25/3/12, dengan penimbang baru...maybe penimbang ni lebih tepat, beza 2kg dengan penimbang analog. so mulai hari ni saya akan gunakan penimbang ni sahaja. ok kita mula dengan 70.6KG

DAY 1
tengahari = ikan kembung besar, telur itik
petang= telur dadar 3 biji
angkat dumble 20 kali..push up 20..

INFO TRAFFIC
BUAT atkins, JANGAN avoid makanan berminyak, nanti berat lambat turun

Sabtu, 24 Mac 2012

ada orang lukis pic sy di salah 1 group di fb.

pic da kurus :-):-)

posted from Bloggeroid

semangat !!

micikut turun 3kg 6 day..tahniah..61k da..hope leh pecah angka 6 tuuu.
itulah hasilnya 6 day tanpa kantoi !! hehe so kawan2...jgn kantoiii...xsabar mak merasa pakai baju cantik2 kan. da lama sgt gemuk..xdpt pakai baju cantik2..kan kan..pasni xde la org kata mcm sarung nangka.. ingat..kurus utk sihat n kuat semangat.insyaallah klu kite boleh ubah fizikal kita..kita juga boleh ubah diri kita utk jd lebih baik dan berkeyakinan!! good luck all !! badan nak pakai lama....

posted from Bloggeroid

day 5 - 68kg

berat x turun..kantoi mkn kacang semalam

arini.
bf..telo 2
tghari...sawi + telo
petang...ayam 1..hati 2 cucuk..

posted from Bloggeroid

Khamis, 22 Mac 2012

day 4 = 68kg - menu hari ni ye






posted from Bloggeroid

why me extreme diet?

saya nak capai target dgn cepat..lepas tu maintain dgn senaman n makanan sihat2.sy xnak leka..sy xnak buang masa.sy xnak susahkan diri lama2.sy xnak perasan kurus sendiri..sy nak org yg tgk saya kurus.sy xnak jg hati sendiri .contoh :'xpe sy xturun cepat..sy da seronok diet mcm ni' (padahal x turun2 pun) .
tak semua diet yg cepat x sihat!!! xperlu buat bertahun2..pandai2 jaga kesihatan. klu xnak kurus..tak payah nak tiaw2 org..tak payah nak jeles org turun cepat..xpayah kondem cara org berdiet.

SAYA SEMAKIN SIHAT SETELAH KURUS.

semoga korang dpt pilih jalan sendiri.buat keputusan sendiri..utk diri sendiri.

sy x pernah paksa org ikut cara sy.
org nak sy minta tolong..sy tolong. tapi ada org lain pulak macam x suka. jeles ke..haha? maaf sy bukan gile popular,sy bukan gile kuasa, sy CUMA NAK TOLONG ORANG.SBB SY.PERNAH GEMUK.SY TAHU BETAPA SUSAHNYA NAK KURUS. tolong bersikap adil !!

posted from Bloggeroid

Day 3 atkins 68.5

pagi = sup bayam
tghari = telur 2 separuh masak
petang = hati ayam 3 cucuk..ayam goreng 2 ketul.

angkat dumbell 20 kali.push up 15x

posted from Bloggeroid

Selasa, 20 Mac 2012

Day 2 hard core atkins berat 69kg

pagi

tghari
Malam: hati ayam 2 cucuk, ayam goreng dua ketul buang tepung dan kulit

tips nak makan apa time keje or keluar:
1. kedai nasi campur
  • ikan goreng/bakar
  • daging goreng/bakar
  • paru goreng/hati
  • ayam goreng/bakar
  • telur ayam/itik
  • sayur hijau
  • sup(kalau yakin)
 contoh: sayur/ikan/telur air kosong :)
avoid:air asam, kicap, sambal, kuah2, sayur jgn ambil kuat sangat, bahaya makan kat luar ni..xtahu kandungannya.

2. kedai mamak
  • telur separuh masak
  • telur rebus
  • ayam goreng buang tepung
  • sup(tapi jgn sup mamak..ada kanji + tepung)
  • ikan goreng
  • sayur peria
 3. xde kedai
  • bawa bekal, jimat kos..hehe
  • ikan, daging,telur,sayur,ayam,  ikut suka hati korang la..bawa byk sket, bila lapar je makan.

BER ATKINS SEMULA / HARI PERTAMA

aku kembali kepada atkins yang lebih extreme..jgn follow kalau xnak kurus :)



MEMANDANGKAN DAH LAMA X ATKINS BETUL2..berat tak turun2, cuma maintain je 70kg.
sekarang sy dan ... berazam utk buat atkins tanpa kantoi.

menu hari ni / day 1
tghari, telur separuh masak 2 biji
petang, telur separuh masak 2 biji + sup ayam

sibuk hari ni..x sempat sarapan..sarapan sepatutnya tak boleh skip.MAYBE AKU BYK MAKAN TELUR..SEBAB KERJA DILUAR...xtahu kedai yg mana best2.

YANG BOLEH MAKAN..TAPI KORANG TAKUT NAK MAKAN
1. MINYAK  (HARI2 GORENG2 PUN BOLEH...INI atkins..bukan low calori...jgn takut, kolestrol takkan naik)

Makanan yang korang selalu kantoi..
SEPATUTNYA TIDAK BOLEH DIMAKAN DALAM ATKINS.
1. KICAP(walaupun sesemut kicap)
2. TOMATO
3. BUAH(SEMUA JENIS BUAH)
4. SOS(guna banyak)

Makanan yang boleh dimakan, tapi aku takkan makan kalau buat atkins, utk pastikan terjadinya ketosis dan tak sia2 beratkins:(aku nak cepat rurun, so takyah diet lama2)
1. Cheese (boleh la makan..sekeping sehari..beli carb yg paling rendah..)
2. Serbuk black paper beli kat kedai(takut ada tepung atau bahan yg tak diketahui)
3. Hotdog (walaupun low carb, tetap ada carb!! lagi pun makanan fast food melambatkan proses penurunan!)
4. Sate (kalau buat sendiri, okeh, bole makan, tapi kalau makan kat kedai, kebanyakkan sate perap dgn gula..aku taknak kantoi gula..nanti 2 hari berat tak turun !)

ni la jawapan aku...kalau org tanye kenapa aku turun cepat..

Penat je kalau ikut semua benda kat atas ni kalau KANTOI...SO..JGN KANTOI JGN KANTOI JGN KANTOI !!! AKU TAKKAN JEMU GELAKKAN ORG YANG KANTOI, DAN AKU TAKKAN BOSAN INGATKAN KORANG....JANGAN KANTOI!!

kalau member tegur, cakap dalam hari "kau tgkla satu hari nanti !! "

Ahad, 18 Mac 2012

KANTOI SEMASA BUAT ATKINS

NI JAWAPAN DZUL..WWW.TAKNAKGEMUK.COM


Soalan
dzul...kalau kantoi...kena start semula all over again ke?  

Jawapan
yang ni lagi best..nak tahu tak , kalau korang kantoi , ketosis boleh terus hancusss... tapi  ,, nak dapatkan balik ketosis , ambil masa 2-4 hari.. bayangkan dah diet seminggu , lepas tu kantoi ... tak ke sedih sampai menangis..
 
KAH KAH KAH MENANGIS

SENAMAN 4 MINIT SEHARI AKA TABATA.........

Keberkesanan Tabata
Menerusi kajian yang telah dilakukan oleh Dr. Tabata, atlit yang menggunakan kaedah ini selama 4 kali seminggu berserta 1 kali kardio konsisten (jogging) didapati mengalami peningkatan kapasiti aerobik* dan anaerobik sama seperti mereka yang pulun berjogging selama 5 kali seminggu. Sedangkan latihan kardio seperti jogging yang biasa mungkin makan masa sekurang-kurangnya 40 minit, tetapi kaedah Tabata hanya memakan masa hanya 4 minit sahaja! Sangat pendek bukan? Sesuai untuk mereka yang berkerjaya dan terlalu sibuk untuk bersenam. Malah iklan di TV3 pun jauh lebih panjang tempohnya daripada itu. Mana nak dapat senaman yang hanya selama 4 minit, kemudian habis sesi senaman untuk hari tersebut. Mungkin anda tidak percaya, tetapi itulah Kelebihan Tabata.
Dipercayai, kesan daripada melakukan latihan Tabata tidak terhad kepada peningkatan stamina sahaja, tetapi pembakaran kalori (menerusi peningkatan kadar metabolisma) juga adalah hampir sama dengan mereka yang pulun berjogging setiap hari. Selepas ni, jangan terkejutlah jika terdengar Senah turun 5kg dalam masa seminggu. Rahsianya? Tabata 4 minit sehari sahaja!
Memetik ungkapan popular berkenaan Tabata – “With only 4 minutes in every 3 days, you can turn your body into a fat-burning super-engine!

apa lagi,google la..

sumber: http://sususejat.com/latihan-tabata-4-minit-yang-neraka-tetapi-super/

Surat kepada si gemuk

woi gemuk..ko x sedar ko tu gemuk...dah la gemuk..pakai baju ketat2 plak or baju ko memang xde size?? KAh kah kah!!...nak tunjuk tayar spare ke??? salah ke aku ckp ko gemokk..sebab ko memang GEMUK...Gemuk x sihat.x cantik plak tu..bontot besar plak tu..dah macam kontena..xde sape nak kat ko nanti...xpayah la nak guna ayat 'biarla aku gemuk..janji aku sihat' xde maknanya!!! sihat apa klu jln jauh sket da semput..pakai kasut tinggi sakit kaki..haha. eh ko mesti gemukkan..sbb tu ko baca post ni :-)
tak payah nak manja kan diri..pi diet skrg!! cepat!! sebelum terlambat..sebelum anda kehilangan org tersayang...

p/s :kesedaran...

posted from Bloggeroid

Ahad, 11 Mac 2012

KESEDARAN..

INI POST SAYA DI KELAB DIET ONLINE...

ada yg dah bertahun tahun diet...tapi tetap sama gak. jgn bagi macam2 alasan lagi. berat harus diturunkan!!!! sia2 menahan nafsu makan macam2 bertahun..lebih baik anda diet betul2, so nanti tak perlula nak tahan2 nafsu makan.
Like · · Unfollow post · Friday at 15:24 near Kuala Lumpur

Raihana Reh, Leyla Othman, Kurbaga Green and 6 others like this.
Norliana Mohd Ali Baikkkk (ala2 sinchan..)
Friday at 15:26 · Like
Adelle Leana iyer ke???A.A.K..hahha
Friday at 15:26 · Like
Mohd Fazrin Daud aak tu apa?
Friday at 15:27 · Like
Mohd Fazrin Daud yela...KDO ditubuhkan bila? tapi still ada otai2 KDO yang lum turun2 kan...
Friday at 15:28 · Like · 1
Lily Fahida sy dah sedia..hahahhahaha....ok bos...hahahhahahha
Friday at 15:28 via Mobile · Like
Mohd Fazrin Daud hari2 bincang pasal diet, minggu ni diet lain, esok diet lain, lusa diet lain. dah bertahun, tapi tak turun2 gak. tak penat ke???
Friday at 15:29 · Like · 2
Adelle Leana hek eleh...itupun tak tau ker???aku kisah apa!kekekekek
Friday at 15:30 · Like
Mohd Fazrin Daud nikmati kesihatan anda semasa muda..
Friday at 15:30 · Like
Norliana Mohd Ali dah pernah turun.. tapi la ni naik balik .. ekekekek sbb dah tak join gym... ngeeeeee.... tapi bagi me.. kalau me gi gym.. hat nak makan apa tu no worries.. like JG ckp la.. happy diet, happy senam... ha gitu..
Friday at 15:30 · Unlike · 1
Mohd Fazrin Daud AAK, aku kisah apa??
Friday at 15:30 · Like
Mohd Fazrin Daud happy diet, tapi still ada yang stress2 berat tak turun,hehee
Friday at 15:31 · Like
Mohd Fazrin Daud pastu tahan makan, kecian...
Friday at 15:32 · Like
Norliana Mohd Ali kekekek me mmg stress, especially if have to compete with others... hukhuk.. lau tak mana der... ekekek
Friday at 15:32 · Like
Norliana Mohd Ali sapa yg tahan makan kat dlm ni? ada ke..
Friday at 15:33 · Like
Norliana Mohd Ali what i know is they control portion...
Friday at 15:33 · Like
Mohd Fazrin Daud minta maaf la kalau bahasa kasar ke, saya cuma mengiati, mungkin ada yg tak sedar masa berlalu dengan pantas
Friday at 15:34 · Like
Lily Fahida huit...adoi terasa terus den...hahahhaha...
Friday at 15:34 via Mobile · Like
Norliana Mohd Ali tu la.. baca cam lain mcm jer... sebab ada yg masih berusaha.. bukan tak gerak langsung... pity them...
Friday at 15:35 · Like
Mohd Fazrin Daud hehe...jgn salah faham ye. nak bagi dia org bangun dari tidur, kena la sergah sket
Friday at 15:37 · Like
Nadiyah Abdul Uit... Macam marah kat saya ja.. takpala.. terima kasih sgt.. sebab statement kt atas tu saya suka sbb org mengantuk diketuk kepala! Apa jadi?
Friday at 15:37 via Mobile · Like
Mohd Fazrin Daud mungkin penyampaian agak keras, tapi niat tu baik :P
Friday at 15:38 · Like
Lily Fahida hahahahah...sy turun sgt slow..n mmg sy dh tau..sbb ada pcos..tp xpela at least sy dh capai 10kg penurunan..hahhahaha..harap thn ni ok..period ok..hormon ok..maybe senang ckit nk turun..insya'allah..
Friday at 15:39 via Mobile · Like
Adelle Leana AAK = ada aku kisah??? AKA =aku kisah apa!!!!
Friday at 15:39 · Like · 1
Yann Yannie sy blm bertahun...join diet je bertahun tp x diet.cari info selagi boleh.dh sedia baru betul2 (mcm skrg).ada yg hentam diet tp x kurus2..sbb salah plan.nak diet kene ada plan abcdefghi bak kata Cima Al-Saadi
Friday at 15:40 via Mobile · Unlike · 3
Mohd Fazrin Daud xkisah xpa, bagi mereka yg kisah sudah :P
Friday at 15:40 · Like · 1
Norliana Mohd Ali me kureng suka sikt penggunaan term ni.. cam kasaq kan.. tapi berguna la kalau nak sound org balik.. eheheheh ok lah kalau niat baik..
Friday at 15:40 · Like · 2
Lily Fahida ok ape guna mcm ni..bru la tkejut dr lamunan..sometime cara mcm ni la yg bguna...
Friday at 15:42 via Mobile · Like
Mohd Fazrin Daud mungkin ada yang baru nak kira berapa tahun dah dia diet :P
Friday at 15:42 · Like
Cima Al-Saadi saya dah diet 10 thn
Friday at 15:42 · Like · 1
Cima Al-Saadi ‎:D tapi akan diet sampai mati..
Friday at 15:42 · Unlike · 2
Cima Al-Saadi tapi i'm on my happy weight now ;)
Friday at 15:43 · Unlike · 1
Cima Al-Saadi as long i know what to eat.. how to eat healthily...
Friday at 15:43 · Like
Norliana Mohd Ali me rasa sbb mungkin kita ni tak buat perjumpaan kut, me tingat dulu masa masuk battle kuruskan badan, mmg buat perjumpaan tiap2 hari ahad... malu woo kalau tak turun..
Friday at 15:44 · Like · 2
Lily Fahida huhuhu..skang pun sy malu lau xturun..ahad ni kn kena updated..huhuhu..
Friday at 15:45 via Mobile · Like · 1
Mohd Fazrin Daud saya x salahkan org yg setiasa berusaha, tapi yang memain2 tu..bersungguh la ye..
Friday at 15:45 · Like · 1
Mohd Fazrin Daud DISIPLIN
Friday at 15:46 · Like · 1
Mohd Fazrin Daud nanti korang gak yang happy
Friday at 15:47 · Like · 1
Norliana Mohd Ali hehehehe kalau kena duduk kat kem cam dlm biggest loser tu.. harus la memasing turun..
Friday at 15:47 · Unlike · 2
Lily Fahida huhu..sy akui dlu masa diet sorg2 mmg main2..sebelum jumpa kdo..tp pas jumpa kdo ni..sy beringat yg sy sedang diet..tu la org ckp bgerak mcm ni..ade komuniti,kt rasa semangat...n kt akan saling mengingati..tq KDOs
Friday at 15:48 via Mobile · Like · 1
Mohd Fazrin Daud tu la Norliana Mohd Ali, nak kena ada org yg saling mengingati, yang bleh kawal kita. macam cikgu suh anak murid belajar, kalau xpaksa..xde la nak pandai
Friday at 15:49 · Like · 1
Norliana Mohd Ali me rasa baik buat pogram cam mentor mentee tu.. sorang mentor yg dah berjaya.. ambik dlm 5 org under dia.. and monitor them weekly ke... baru bersungguh sikit... what say uoll?
Friday at 15:50 · Like
Adelle Leana ‎Mohd Fazrin Daud tu brapa taun da diet?
Friday at 15:50 · Like
Norliana Mohd Ali nak under Cima Al-Saadi plisss...
Friday at 15:50 · Like
Cima Al-Saadi gilo...........................
Friday at 15:52 · Like
Lily Fahida i under sape2 pun ok..hahhahabaha...
Friday at 15:53 via Mobile · Like
Cima Al-Saadi garang siot mat ayin...
Friday at 15:53 · Like
Lily Fahida kala Cima Al-Saadi..selalu minah ni yg suka haipp..haipp ni..hahhahah
Friday at 15:54 via Mobile · Like
Norliana Mohd Ali ekekeke gilo main chop2 .. ekekekek
Friday at 15:54 · Like
Cima Al-Saadi tak leh jadi mentor, i bukan nutritionist. i can help ony..
Friday at 15:54 · Like
Norliana Mohd Ali in term of advice ke, regim senaman ke.. contoh meal plan la... all those thing.. ni hanya cdgan .. ekekeke..
Friday at 15:55 · Like
Cima Al-Saadi tanya si fazrin tu.ekkekekekek
Friday at 15:56 · Like
Shanna Lala sy xsmpai bertaun lg, bru start taun lepas, tp alhmdulillah, da stick ngn atkins, berat pon turun.. harapnye dpt kekalkn.. gud luck semua..
Friday at 16:02 · Like
Norliana Mohd Ali ekekeekek tanya admin yg baru tu la.. and fazrin la kan ... habis battle ni nanti ke...
Friday at 16:03 · Like
Cima Al-Saadi agak2 pas dah kurus uols tak nak diet dah keR?
Friday at 16:03 · Like
Norliana Mohd Ali ntah eh...
Friday at 16:05 · Like
Shanna Lala nakkkk.. nk sihat kan, bkn setakat nk kurus.. huu
Friday at 16:05 · Like
Norliana Mohd Ali kena ubah attitude rasanya ni... change our lifestyle..
Friday at 16:05 · Like
Rosnani Othman ya ampun terasenye.. tp stuju sgt dgn statement anda tu en Mohd Fazrin Daud..
Friday at 16:06 · Like · 1
Norliana Mohd Ali mana Kurbaga Green ni..
Friday at 16:06 · Like
Kurbaga Green Kenapakah den?
Friday at 16:09 · Like
Lily Fahida ade lak Kurbaga Green...lama xnampak..
Friday at 16:10 via Mobile · Like
Norliana Mohd Ali bagilah sepatah dua kata.. Kurbaga Green ekekeke...
Friday at 16:10 · Like · 1
Kurbaga Green Betul lah tu si Fazrin cakap tu, kita terima dengan tangan dan dada terbuka ye kak Ayong ekeke. :p
Friday at 16:10 · Like · 1
Norliana Mohd Ali eh tak .. me bukan tak setuju.. cuma mula2 tadi igt dia perli ke apa.. rupanya dia niat baik... eheheh no offence la..a tak terasa pun...
Friday at 16:11 · Like
Kurbaga Green Bukan tangan ke dada, mata ke atas tau Norliana Mohd Ali HAHAHA.
Friday at 16:12 · Like · 1
Norliana Mohd Ali itu Azraei My ekekeke
Friday at 16:12 · Like
Lily Fahida hahahahahb...
Friday at 16:17 via Mobile · Like
Kurbaga Green Ado den ni ha Lily Fahida, den outstation dan on9 guna hp so susah nak masuk group. Kalau kat wall tu ada je den meroyan, tapi memalam je lah. :D
Friday at 16:19 · Like · 2
Mohd Fazrin Daud ‎Adelle Leana 4 bulan
Friday at 16:54 via Mobile · Like
Mohd Fazrin Daud Sy x sesuai jd mentor..nanti asyik marah org je.hehe. Org ppuan ni kena cakap lemah lembut..baru nak dgr nasihat.klu mara2 nanti lg protes.hehe
Friday at 16:56 via Mobile · Like · 1
Yann Yannie sy nak diet sampai akhir hayat....hahaha
Friday at 16:57 via Mobile · Like
Adelle Leana ‎4 bulan jer?ley trun 20 kg eyh???
Friday at 16:57 · Like
Mohd Fazrin Daud saya Diet sampai akhir hayat gak.tp klu leh misi tercapai dulu. Jgn plak da umur 60 baru nak rasa kurus :-P
Friday at 16:58 via Mobile · Like · 1
Mohd Fazrin Daud ‎4 bulan..28kg. Atkins.sgt gigih masa tu..sebulan pertama da turun 18kg bulan berikutnya..slow slow. Sampai la total 28kg..
Friday at 17:02 via Mobile · Like · 1
Adelle Leana misi saya nak jadi cantik..Eheeeee...xkurus tp cantik pun ok.. :)
Friday at 17:03 · Like
Mohd Fazrin Daud Sbb tu 2 bulan x jumpa member.bila jumpa ramai yg terkejut.
Friday at 17:03 via Mobile · Like
Kurbaga Green Memang gigih! Sekali diet terus berjaya, doa2kan lah rakan2 kat sini pun berjaya camtu ye. :)
Friday at 17:04 · Like
Mohd Fazrin Daud Makan ayam mak masak gulai pun..siap basuh dulu ayam tu..baru makan..
Friday at 17:05 via Mobile · Like · 1
Mohd Fazrin Daud Hari2 byk mkn telo dan ikan je. Dah 3 bulan ni selalu wat weight training..otot da naik balik. Makan da x kontrol sgt.cuma kurang sgt2 minum air bergula.alhamdullah mkn byk pun da xnaik. cuba la ye kawan2.bagi berat turun je dulu..pastu br wat senaman utk bentuk badan. Atau leh wat 2 2 skali gus.
Friday at 17:08 via Mobile · Like · 1
Kurbaga Green Fuh! Salute abis, rajin2 lah share info kat sini bro. :)
Friday at 17:09 · Like
Mohd Fazrin Daud Masa atkins dulu memang sy kurang bersenam. Just angkat dumbell 10x. lelama badan da ringan.baru byk buat senaman. Skrg ni amalkan tabata 4 minit sehari je.
Friday at 17:10 via Mobile · Like
Mohd Fazrin Daud Sebelum start diet..saya baca blog taknakgemuk.com dengan semua komen2nya skali sampai katam. Thanks Dzulfikri Zulkifle
Friday at 17:12 via Mobile · Like · 2
Mohd Fazrin Daud Jgn lupa air elemen paling penting..masa wat dulu minimum 4 liter sehari...
Friday at 17:15 via Mobile · Like · 1
Adelle Leana tapi mintak maaflah yer wahai kdo2 atkins sume...sya selalu baca yg atkins ne...tidak elok utk diamalkan...boley xplain kerrr??? :)
Friday at 17:16 · Like · 1
Mohd Fazrin Daud Klu x elok.maybe.sy da tiada disini.hehe
Friday at 17:17 via Mobile · Like
Mohd Fazrin Daud Baca blog tu sampai katam..baru faham apa itu atkins
Friday at 17:18 via Mobile · Like · 1
Mohd Fazrin Daud Atkins ni xleh kantoi langsung..kalau x sanggup buat.jgn buat. Kalau kantoi sehari dalam seminggu ok lagi. Tapi kalau kantoi selang2 sehari..memang xkan jadi la..
Friday at 17:20 via Mobile · Like · 1
Cima Al-Saadi selalu baca 'tidak elok diamalkan' tapi pernah baca tak buku dia? atau buku2 low carb yg lain? journal nutrisi? buku low fat lain? saya dulu baca macam tu jugak.. tapi bila saya baca semua buku macam2 jenis diet. saya dapat tahu la kenapa atkins pemakanannya begitu, kenapa low carb lain pemakanannya cam ni.. macam mana low calorie cam nie.. macam mana mediteranian diet cam tu.. kenapa sekian2..bagi saya atkin's diet terbaik utk saya ... sebab diet dia bukan low carb semata2..tapi low g.i...
Friday at 17:21 · Unlike · 4
Mohd Fazrin Daud Tul tu..xkisah la diet apa.yg penting kena faham betul2..
Friday at 17:23 via Mobile · Like
Mohd Fazrin Daud Tul x Dzulfikri Zulkifle?? hoi jawab la!! haha
Friday at 17:23 via Mobile · Like
Cima Al-Saadi setengah orang buat diet yang dikatakan baik sangat2 tak pernah tahu pun berapa kolesterol yang diambil mampu merosakkan badan...

tak tahu yang beberapa jenis makanan boleh diambil utk menurunkan kolesterol selepas makan overdose kolesterol..

tak tahu cuci badan bila makan protein yg high purine (utk pesakit gout)

tak tahu protein intake utk badan sendiri..tapi sound orang lain..ee..banyaknya protein..

tak tahu Nutrition RDI badan kita ambil sehari berapa

tak tahu yang santan tu bebas kolesterol..

tak tahu berapa banyak karbo kena ambil

tak tahu makro nutrisi yg harus diambil

bila dah tak tahu makro nutrisi.. adakah orang tersebut tahu mikro nutrisi yang boleh diambil?
Friday at 17:25 · Unlike · 4
Mohd Fazrin Daud Xtahu :-)
Friday at 17:27 via Mobile · Like
Cima Al-Saadi pastu org yg tak buat atkins, tapi mengamalkan baca ' diet tak elok diamalkan', adakah mereka tahu org yang buat atkins ni rata2 kolesterol turun, gula dalam darah stabil semula? dengan cara senang, tanpa paksakan badan..cuma terpaksa tak makan high carbo utk masa tertentu lah...
Friday at 17:27 · Unlike · 2
Cima Al-Saadi kenapa mereka yang tak tahu atkins ni apa , tapi membaca 'diet atkins tak elok diamalkan' berkata..ee..nanti naik kolesterol.. eish eish.. kenapa saya buat atkins woi..............

carbs + sat fat + high choles food = TERLEBIH KALORI = HIGH CHOLES , sakit jantung...etc.. berat badan naik

sat fat + high choles = terlebih kalori = kolesterol rendah, berat badan turun.. hidup tak nikmat tak dapat makan nasi biryani ... sementara..
Friday at 17:30 · Like · 2
Mohd Fazrin Daud Terus terang sy x sepandai Cima Al-Saadi utk kira semua benda. tp ada 1 benda yg paling asas korang kena ada KESUNGGUHAN. semua benda klu kita nak berjaya.kita kena bersungguh sungguh. Macam cima..dia byk study sendiri..byk membaca. Kita xleh harap 100% pertolongan org. Coz kita saja yg mampu ubah diri kita,sapa nak ubah diri kita..kalau kita sendiri x ubah...
Friday at 17:32 via Mobile · Like · 1
Mohd Fazrin Daud Minta maaf la pada yg terasa stetmen diaatas.
Friday at 17:35 via Mobile · Like
Lily Fahida tu la mak sy ckp kat sy..nape sy xbjaya diet@lambat turun sbb sy xbsungguh..
Friday at 17:35 via Mobile · Like
Kurbaga Green ‎Lily Fahida kita serupa ekeke, tapi bila kita berdiet sakan kang diorang plak risau kan ekeke.
Friday at 17:36 · Like
Cima Al-Saadi low fat bagus, low carb bagus, reduced calorie bagus.

in their own way la Adelle Leana. bila low carb tak semestinya high protein. tak semestinya kena high fat. we stop when we feel full. kekadang 2 ketul ayam pun dah kenyang.. tapi memula diet tu ...mmg teroverdose sket..ketosis laju giler.. abis lemak dia mamah.. diet low carb ni sejak dipopularkan semula sejak tahun 1800 ..tapi diamalkan oleh orang yang duduk dalam hutan sejak beratus dekad..atau seribu dekad... ini kerana.. orang yang buat low carb ni orang yang hidup cerok hutan .... kalau uols tengok cerita negro orang asli ..ada pernah tengok dia makan nasik? ahaks..makan rimau makan semua.. badan depa ? slim lagi tau..........
ada sebab low carb sedikit tinggi lemak...

low fat pula..ada sebab kenapa bila diorang makan grain/roti/nasi..mereka harus turunkan fat percentage tu..

calorie counter pula - ada beberapa jenis .. ada yg kurangkan carb, ada yg kurangkan lemak...
Friday at 17:38 · Like
Lily Fahida tau xpr..betul tu..tp pasal kes2 yg ayah tanya bile nk kawen dh xtimbul dh..sbb dia tgk.sy sibuk diet n exercise..hHahha...mak ayah nk g umrah bln 4..siap dia ckp kat mak benda dia nk doa kat dpn kaabah nanti,nk sy btemu jodoh yg baik2..tharu..huwaaa..nk diet..nak diet..
Friday at 17:39 via Mobile · Unlike · 3
Lily Fahida ‎Mohd Fazrin Daud..xyah risau..statement ni bagus aww..buka mata n minda kt..i like it..hahahha
Friday at 17:41 via Mobile · Like · 1
Kurbaga Green AMIN, mudah2an rakanku Lily Fahida ni dipercepatkan dan dipermudahkan jodohnya. :)
Friday at 17:46 · Like
Mohd Fazrin Daud Amin!!
Friday at 17:50 via Mobile · Like
Azlina Ramli Akak jeles ngan cima sbb byk ilmu diet. X pa, akak nak pulun pandai juga mcm cima...... Syok baca cima tulis, tq bagi info
Friday at 17:54 via Mobile · Like · 2
Cima Al-Saadi thank you. hee.. kak azlina.. takkan saya nak buat diet yg mudaratkan kot.. masa saya fail buat low fat diet..saya terbaca tentang atkins.. pastu bila dengar kena makan lemak..takut giler dengar.... pastu baca la pelbagai source.. baru la saya tau.. hee..
Friday at 17:57 · Like
Mohd Fazrin Daud Manusia ni suka cipta alasan klu x mampu buat sesuatu..salahkan cara diet..salahkan org sekeliling..sebenarnya diri sendiri yg salah.
Friday at 18:17 via Mobile · Like · 1
Yann Yannie macam2
Friday at 19:03 via Mobile · Unlike · 2
Shanna Lala ‎Mohd Fazrin Daud: kagum smpai awk sggup bsuh aym 2.. klo sy akn pilh aym sup o tmyam.. klo msk merah, sy xbasuh, kang bntai mkn smpai abs.. so, xamk pon.. hihi
Friday at 20:00 · Like · 1
Cima Al-Saadi basuh ayam apo?
Friday at 20:03 · Like
Shanna Lala ade dea cite dea basuh aym masak gulai.. wah wah wah
Friday at 20:06 · Like
Adelle Leana bagus2 semua KDO ne...GOOD LUCK!!..trus terang sya mmg xsanggup nak amalkan atkins..semangat xkuat kot..xmcm uols..huhu..
Friday at 20:50 · Like
Alia Nabila seriussslyy.. semangat sy kkdg tue tengelam timbul! =( SOB..Sob.. sy nak start diet semula!! nak jadi macam Adelle Leana.. my idol! hehe.... =) diet start sem-hujung sem.. nntikan hasilnyer!
Friday at 20:55 · Unlike · 2
Adelle Leana go Alia Nabila.. (da macam program mentor lak yer...eheeee)
Friday at 20:58 · Like
Alia Nabila hehehe...oskos... u r the best buat diet yg success! hehe. wajib jdikan mentor! huhu.. =) Agak2 bila nak diet ke laut jer....sy mesti tngok smula gmbr yg akak prnh send kt sy tue..amik semangat semula! hehe.
Friday at 21:00 · Like · 1
Adelle Leana yerker..sshhh...gambar tu private...heheheee... Alia Nabila amalkan diet apa yer??
Friday at 21:05 · Like
Alia Nabila tak stick ngn diet mn2 dh.. cuma bykk amalkan minum air mineral.. kurangkan nasi..then wajib makan salad. hehe..
Friday at 21:09 · Like
Azraei My Kdg2 bnde nh ksedaran sndiri,sume ade stuasi sndiri,jln xsame
Friday at 21:11 via Mobile · Unlike · 3
Mohd Fazrin Daud Aigooo
Friday at 21:14 via Mobile · Like
Adelle Leana ‎Azraei My like sgt2...ikut keselesaan masing2...yg penting kita dapat capai matlamat kita dengan cara yang sihat...xnak la nnt dah tua..mcm2 penyakit datang...huhu
Friday at 21:16 · Like · 1
Azraei My Msg2 respect each otgrr sudeyh
Friday at 21:20 via Mobile · Like · 1
Mohd Fazrin Daud Tul. Point utama bukan jenis diet. Tp kesungguhan diet.
Friday at 21:21 via Mobile · Like · 1
Mira Afaf pengorbanan.....hahahaha
Friday at 21:29 · Like
Adelle Leana jgn terkorban sudah..heheee...lambat xper...tapi selamat sampai ke destinasi
Friday at 21:31 · Like · 1
Mohd Fazrin Daud Terpulangla pada diri masing2.masing2 da besar.jgn merungut sudahla klu berat x turun2..
Friday at 21:34 via Mobile · Like
Azraei My Xp r,kdg2 mnusia nh kne trantuk sndiri bru nk tsedar~
Friday at 21:40 via Mobile · Like

Sabtu, 3 Mac 2012

Senaman mudah TABATA. UNTUK LOST FAT




UTK PEREMPUAN DAN LELAKI. HANYA 4 MINIT SEHARI
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tempoh Diet

LilySlim Diet days tickers