Mereka sudah berjaya

Siapa saya??

Saya juga seperti anda mengalami masalah kegemukan, dan sentiasa berusaha untuk kurus..bertahun2 saya cuba kurus, tapi tak berjaya. impian saya untuk kurus telah menjadi kenyataan dengan "Diet Atkins". cubaan pertama saya selama
Seminggu turun 5 kg,

menguatkan lagi semangat saya untuk teruskan diet ini. 2 bulan pertama saya berjaya membuang 22kg, & lagi 8kg utk 2 bulan berikutnya.hasilnya 30kg selama 4 bulan.

inilah caranya -- Diet Atkins -- ,& buktinya --Sebelum & Selepas--
oleh kerana saya tidak berkesempatan untuk menjawab soalan,
saya telah menubuhkan -- Kelab Diet Atkins -- untuk kita semua berkongsi ilmu disana, anda boleh request sebagai ahli. Segalanya percuma.

"Manusia yang gagal akan cuba sedaya upaya mencari seribu alasan untuk berubah, namun manusia yang berjaya akan mencari seribu cara untuk melakukan perubahan. Seribu cara itu mungkin sudah ada di depan mata anda, namun tanpa komitmen dan keazaman dalam diri anda sendiri, perubahan itu pasti tidak akan berlaku"


Selasa, 20 Mac 2012

BER ATKINS SEMULA / HARI PERTAMA

aku kembali kepada atkins yang lebih extreme..jgn follow kalau xnak kurus :)



MEMANDANGKAN DAH LAMA X ATKINS BETUL2..berat tak turun2, cuma maintain je 70kg.
sekarang sy dan ... berazam utk buat atkins tanpa kantoi.

menu hari ni / day 1
tghari, telur separuh masak 2 biji
petang, telur separuh masak 2 biji + sup ayam

sibuk hari ni..x sempat sarapan..sarapan sepatutnya tak boleh skip.MAYBE AKU BYK MAKAN TELUR..SEBAB KERJA DILUAR...xtahu kedai yg mana best2.

YANG BOLEH MAKAN..TAPI KORANG TAKUT NAK MAKAN
1. MINYAK  (HARI2 GORENG2 PUN BOLEH...INI atkins..bukan low calori...jgn takut, kolestrol takkan naik)

Makanan yang korang selalu kantoi..
SEPATUTNYA TIDAK BOLEH DIMAKAN DALAM ATKINS.
1. KICAP(walaupun sesemut kicap)
2. TOMATO
3. BUAH(SEMUA JENIS BUAH)
4. SOS(guna banyak)

Makanan yang boleh dimakan, tapi aku takkan makan kalau buat atkins, utk pastikan terjadinya ketosis dan tak sia2 beratkins:(aku nak cepat rurun, so takyah diet lama2)
1. Cheese (boleh la makan..sekeping sehari..beli carb yg paling rendah..)
2. Serbuk black paper beli kat kedai(takut ada tepung atau bahan yg tak diketahui)
3. Hotdog (walaupun low carb, tetap ada carb!! lagi pun makanan fast food melambatkan proses penurunan!)
4. Sate (kalau buat sendiri, okeh, bole makan, tapi kalau makan kat kedai, kebanyakkan sate perap dgn gula..aku taknak kantoi gula..nanti 2 hari berat tak turun !)

ni la jawapan aku...kalau org tanye kenapa aku turun cepat..

Penat je kalau ikut semua benda kat atas ni kalau KANTOI...SO..JGN KANTOI JGN KANTOI JGN KANTOI !!! AKU TAKKAN JEMU GELAKKAN ORG YANG KANTOI, DAN AKU TAKKAN BOSAN INGATKAN KORANG....JANGAN KANTOI!!

kalau member tegur, cakap dalam hari "kau tgkla satu hari nanti !! "

7 ulasan:

me berkata...

sy akan lakukannya....don't give up leyla ..chayokkkk

Bicikut berkata...

hahaha leyla, gluck!!

beli produk epilator germany berkata...

tauhu boleh makan tak?:)

me berkata...

tq ye...chayokk...chayokkk sy akan buktikan yg sy mmg bleh

Bicikut berkata...

buktikan!!!

sahasmah mat idris berkata...

Nak tanya knp tomato x leh mkn

bici bicikut berkata...

sbb tomato sejenis buah yg byk kandungan gula

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tempoh Diet

LilySlim Diet days tickers