Siapa saya??

Saya juga seperti anda mengalami masalah kegemukan, dan sentiasa berusaha untuk kurus..bertahun2 saya cuba kurangkan berat badan, tapi tak berjaya. impian saya untuk kurus telah menjadi kenyataan bila terjumpa "Diet Atkins". cubaan pertama saya selama
Seminggu turun 5 kg,

menguatkan lagi semangat saya untuk teruskan diet ini. 2 bulan pertama saya berjaya membuang 22kg, & lagi 8kg utk 2 bulan berikutnya.hasilnya 30kg selama 4 bulan.

Saya kongsi caranya disini -- Diet Atkins -- ,& buktinya --Sebelum & Selepas--
oleh kerana saya tidak berkesempatan untuk menjawab soalan,
saya telah menubuhkan -- Kelab Diet Atkins -- untuk kita semua berkongsi ilmu disana, anda boleh request sebagai ahli. Segalanya percuma.

"Manusia yang gagal akan cuba sedaya upaya mencari seribu alasan untuk berubah, namun manusia yang berjaya akan mencari seribu cara untuk melakukan perubahan. Seribu cara itu mungkin sudah ada di depan mata anda, namun tanpa komitmen dan keazaman dalam diri anda sendiri, perubahan itu pasti tidak akan berlaku"


Rabu, 29 Jun 2011

Tentang Size Badan

Pengalaman aku sendiri..cerita pasal diet ni walaupun berat x berapa turun, tapi dalam diet ni, size cepat turun.
dulu baju aku XL skrg dah boleh pakai M, seluar dulu 38 skrg 32.
 tapi org kurus ni cepat nampak tua ke? hehehe..soalan cepu emas.

Selasa, 28 Jun 2011

update - tinggikan metabolisma utk cepat bakar lemak

  1. buat senaman otot, lagi berotot kita, lagi tinggi metabolisma kita.
  2. minum air sejuk = bila badan kita sama kan suhu badan dgn air.
  3. makan telur banyak
  4. minum air banyak2
  5. marah.....gi marah org banyak2

Isnin, 27 Jun 2011

Tingkatkan Metabolisma

Senang je..Bagi badan banyak otot, metabolisma aku meningkat.
main dumbell ke, sit up ke,hehe....sekian

Ahad, 26 Jun 2011

Tip elak perut buncit

Minum Banyak Air <---selalu org salah anggap

Jika perut penuh disebabkan oleh penyimpanan air, anda sebenarnya dapat mengurangi masalah tersebut dengan minum air lebih banyak. Hal ini akan mencairkan konsentrasi sodium/garam dalam tubuh sehingga meningkatkan jumlah air yang dikeluarkan dari sistem tubuh. Minum lebih banyak air juga menjamin fungsi hempedu efektif untuk mengeluarkan bahan toksin. Jangan kurangkan pengambilan air ketika berdiet, kerana banyak bahan yang sukar dicernakan dan akan menyebabkan perut menggelembung.

Mengurang Pengambilan Garam

Jangan makan gelojoh, kerana ketika anda menelan terlalu cepat, udara tertahan dalam usus dan membentuk gas yang dapat mengakibatkan penggelembungan perut. Duduk ketika makan dan kunyah makan secara perlahan-lahan. Makanan yang t ida k terkunyah menjadi bahagian-bahagian kecil tidak dapat dicerna dengan sempurna yang kemudian menghasilkan banyak gas yang menimbulkan penggelembungan

Makan perlahan-lahan

Terlalu banyak garam dalam diet menambah lebih sodium terhadap cairan tubuh yang memperlambatkan mekanisme sehingga mendorong air keluar dari sel. Akibatnya perut terasa penuh dan menggelembung.

Pengambilan Serat

Serat adalah elemen penting dalam diet, tetapi untuk mengimbangi penyimpanan air yang
menyebabkan penggelembungan, makanlah serat dalam buah-buahan seperti epal dan pear yang memiliki banyak kandungan air.

Awasi Ubat-Ubatan

Perut yang mengembang adalah kesan sampingan dari pengambilan ubat. Aspirin kadang-kadang menyebabkan masalah perut yang mengakibatkan sembelit dan penggelembungan, termasuk pil perancang.

Hindari Sembelit

Sembelit didefinisikan sebagai memiliki lebih sedikit dari tiga kali buang air besar dalam seminggu atau jika terlibat ketegangan. Akibatnya perut terasa bertambah besar. Untuk merangsang isi perut, tingkatkan pengambilan serat dari buah-buahan dan sayuran, amalkan secara berterusan untuk menghindari fermentasi dan pengeluaran gas yang berlebihan.

Bersenam

Olahraga atau bersenam akan membantu menggerakkan cairan dalam perut yang dapat menyebabkan perut besar dengan mendorongnya keluar dari jaringan dan masuk aliran darah di mana akan dikeluarkan sebagai peluh atau dibawa ke hempedu untuk dikeluarkan sebagai urin. Senaman yang disarankan seperti aerobik.

Sabtu, 25 Jun 2011

kecikkan muka

hehe, bukan nak gitau cara..tapi aku nak tanya korang, ada tak cara2 nak bagi muka ni kecik sket, buang lemak kat pipi tembam ni,hehehe...pelik tul, lambat tul turun bahagian muka ni, rasa cam nak letak je atas bara, biar kuar peluh banyak2 kat muka ni.hahaha!

Khamis, 23 Jun 2011

Berita gembira turun lagi 1 kg = 74kg 23.6.2011

Senyum,hehehe.
pagi kemarin makan 2 biji telur separuh masak, hot dog, malamnye makan popcorn..
haizz dah kurang pantang, tapi still turun, maybe skrg ni banyak aktivi yg pakai tenaga kut..
letih sket, tapi bagus leh turun cepat, oyehhhh...
nak wat sit up, bagi slim perut lagi :)

tips: banyakkan berjalan, banyakkan aktiviti...seperti dating ke,hehe

Rabu, 22 Jun 2011

Kecikkan perut BUNCIT

Nah...amalkan selalu setiap pagi atau sebelum tidur..memang cepat berkesan..tapi memula mesti rasa teruk,hehehe


Selasa, 21 Jun 2011

21 june 2011 turun dah....skrg 75kg (^_^)

macam tak caye..langgar pantang selalu..hehe
tadi pagi makan cheese cake, malam tadi makan ayam tanduri dengan sate,
micikut belanje,hehehe.thanks micikut.
bici doakan anda berjaya jugak!
okey kuatkan semangat anda!
 tips: rasa2 malam nak makan makanan yang langgar pantang, siang xpayah makan ape2..hehe..

20 jun 2011 terabur

dalam da tiga hari ni, diet ku berterabur, air kurang minum...
sarapan slalu tinggal, makan tghari pun tak...........
malam je makan...makan banyak plak tu.....ish...gula pun dah start makan sket2..

camne ni kawan2?

Rabu, 15 Jun 2011

15.6.2011

Pagi = ikan kembung 5 ekor
Tengahari = kepala ikan 1, sit up
Malam = sup tulang + daging

Atkins Diet - Cara paling berkesan untuk kurus dengan cepat dan percuma


TESTIMOL SAYA SENDIRI, SEBULAN TURUN 14KG. 
TOTAL LOST 30KG 4 BULAN.


Saya juga pernah mengalami masalah kegemukan, dan sentiasa berusaha untuk kurus..tapi tak pernah berjaya. impian saya untuk kurus telah menjadi kenyataan dengan "Diet Atkins". cubaan pertama saya selama
Seminggu turun 5 kg,
menguatkan lagi semangat saya untuk teruskan diet ini. 1 bulan pertama saya berjaya membuang 14 kg, bulan ke 2 8kg  & lagi 8kg utk 2 bulan berikutnya.hasilnya 30kg selama 4 bulan.


ATKINS DIET
" Had 20 gram karbohidrat selama Induction ini bukan bertujuan untuk menyusahkan anda tetapi untuk memastikan badan anda membakar lemak, bukan glukosa. Dari segi sainsnya, badan akan menggunakan glukosa sebagai bahan api terlebih dahulu sebelum lemak. Jika anda mengehadkan karbohidrat kepada hanya 20 gram atau kurang sehari, store glukosa badan anda akan habis dalam masa 48 jam (2 hari). Selepas tu, apa yang dibakar oleh badan anda sebagai tenaga adalah lemak semata-mata dan dengan cara inilah anda akan menghilangkan lemak.

Atkins Diet ialah sejenis corak pemakanan yang diperkenalkan oleh Dr. Robert C. Atkins bagi membantu seseorang individu untuk mengurangkan berat badan melalui konsep pembakaran karbohidrat (carbohydrate) dan lemak di dalam badan.

Dengan mengurangkan dan mengehadkan makanan berkarbohidrat seperti nasi, mi, kentang dan gula, badan akan mula membakar lemak sebagai bahan api. Ini bererti berat badan anda akan mula menyusut.

Dr Atkins mula mengembangkan idea karbohidrat rendah dalam pemakanan, semenjak tahun 1970an lagi tapi kurang mendapat sambutan. Pada masa itu ramai rakyat Amerika telah mengikuti low-fat diet atau diet rendah lemak.

Melalui low-fat diet, ada yang tidak berjaya mengurangkan lemak badan kerana walaupun mereka mengehadkan makanan berlemak, mereka masih mengambil makanan berkarbohidrat dan bergula, seperti meminum lebih  banyak jus, memakan roti dan kentang berlebihan. Yang berjaya menurunkan berat badan pula selalunya akan kembali ke berat badan asal dalam masa 1-2 tahun kerana kebanyakan diet yang diperkenalkan menyebabkan mereka sentiasa terasa lapar dan tak mampu mengikut teknik low-fat diet itu buat masa yang lama.Itulah sebabnya mereka yang mengamalkan diet rendah lemak (low-fat diet) sering tidak berjaya. Bukan apa, walaupun mereka makan makanan rendah lemak seperti low-fat yoghurt, minum jus buah-buahan, makan hanya roti sahaja tapi tak makan daging atau telur, makan makanan low-fat dalam paket, yang pastinya makanan tersebut mengandungi karbohidrat dari gula, tak kira gula buah-buahan atau karbohidrat biasa.

Dr Atkin telah membuat kajian mengenai low carbohydrate diet dan mendapati yang mereka yang mengamalkan pemakanan kurang dalam karbohidrat tetapi tinggi dengan protein mampu menghilangkan berat badan yang berlebihan dan kekal dalam keadaan langsing seumur hidup.

Atkins Nutritional Approach (ANA) dibahagikan kepada 4 peringkat utama yang perlu diikuti dengan penuh berdisiplin dan dedikasi jika anda ingin mencapai tubuh langsing impian anda. 4 peringkatnya ialah:

Prinsip ini dari diet Atkins 'adalah bahawa, dengan menyekat karbohidrat, tubuh kita dipaksa untuk membakar lemak yang disimpan, bukan karbohidrat untuk bahan bakar.

Diet Atkins 'mempunyai empat tahap induksi rancangan karbohidrat, penurunan berat badan yang sedang berlangsung, pra-rawatan dan penjagaan seumur hidup. Dengan bantuan dari empat tahap, anda boleh mengurangkan serta menjaga berat badan anda sepanjang hidup anda
  1. Induction hanya berlangsung selama 2 minggu. Jika berat badan sangat berlebihan atau lambat menyusut, anda boleh kekal pada tahap Induction(20g) selama 6 bulan ke atas dengan selamat. Tahap seterusnya, Ongoing Weight Loss, akan memperkenalkan makanan berkarbohidrat secara berperingkat, daripada hanya memakan 20 gram sehari, ditambah 5 gram setiap minggu (kepada 25 gram, 30 gram, 35 gram, etc) supaya anda tahu had toleransi karbohidrat anda. Had toleransi kabohidrat anda ialah jumlah karbohidrat tertinggi sehari (dalam gram) badan anda boleh proses tanpa menyebabkan penambahan atau kekurangan berat badan. Untuk atlit atau yang bersukan, boleh mencecah tahap 100 gram karbohidrat sehari tapi orang biasanya 40-70 gram sehari. Ada yang bermetabolisma rendah hanya pada tahap 24 gram sehari. 

    Dilarang makan Semasa Induction (Fasa 1): 
    1. Semua jenis beras/nasi, semua jenis mee & spagetti.
    2. Semua jenis roti, tak kira putih atau berfiber, berinti atau tidak.
    3. Gula pasir, gula melaka, gula perang, gula merah, madu, gula-gula dan apa-apa yang bergula tinggi.
    4. Semua jenis buah-buahan & jus buah-buahan
    5. Semua jenis minuman bergula, milo , barli, air bergas (coke, Pepsi, 100plus, etc), kurangkan pengambilan kopi!
    6. Segala bentuk kekacang, tempe & sebagainya.
    7. Makanan berproses seperti bebola ikan, bebola sotong, bebola ayam(bertepung)
    8. Makanan bertepung seperti kek, biskut, kuih-muih dan semua produk bergandum.
    9. Sos & Kicap (kebanyakkannya tinggi karbohitrat)
    10. Sayuran berkarbohidrat tinggi seperti kentang, segala jenis ubi, lobak. 
    11. Produk tenusu seperti susu, yoghurt, dadih, tak kira rendah lemak atau tidak.
    12. Makanan ringan seperti gula-gula, potato crisps, chocolate, pop-corn, aiskrim, twisties, biskut manis, nachos, popcorn, jeruk manis.
    13. Elakkan kopi, teh dan minuman ringan yang mengandungi kafein. Kafein yang berlebihan menyebabkan gula darah yang rendah, yang boleh membuat ketagihan gula.
    14. Sate yang diperap dengan gula @ madu. Keropok lekor, oat, otak-otak, sata.
    Boleh Makan:
    1. Ayam(semua bahagian) - panggang, steam, bakar, sup, digoreng tanpa tepung.
    2. Telur ayam, Telur itik, Telur ikan. - telur dadar, rebus, goreng.
    3. Ikan, Udang, Ketam -  (kurangkan sotong & kerang kerana karbohidrat tinggi.)
    4. Daging(semua bahagian) - rusa, lembu, kambing - buat steak, satay grill, sup ekor, daging bakar, disalai, keropok kulit lembu.
    5. Sayur, terutamanya sayur hijau. Lagi hijau, lagi bagus, macam sawi, bayam, salad, timun, Rumpai laut. Kurangkan lobak merah, kacang panjang, bendi & tomato.
    6. Keju jenis cheddar, mozarella, parmesan. Cuba limit kepada 2-3 keping sehari.
    7. Air kosong, air mineral -minum 8 gelas atau lebih sehari untuk elakkan sembelit.
    8. Burger & hotdog? daging sahaja, roti2 buang...(pastikan burger rendah karbohitrat)
    9. Makan supplement dan vitamin seperti spirullina dan multi-vitamins untuk menambahkan lagi tenaga dan kuatkan daya ketahanan badan.
    10. Garam & rempah-ratus boleh digunakan asalkan asli, tak ditambah gula atau perasa tiruan.
    11. Minyak masak, olive oil & sebagainya.
    12. Chewing gum yang sugar free, selalunya 1 carb sebiji, cukup 2 or 3 biji sehari kalau nak makan.
    13. Psyllium husk, teh hijau, teh herba, teh org kampung.(tanpa gula)

    Syarat-syarat Induction:
    • Pastikan cukup minum air, 1 liter setiap 25kg berat anda atau lebih.  (Penting)
    • Pastikan anda makan 3 kali sehari (saiz makanan biasa) atau 4-5 kali sehari (tapi portions kecil). Jangan sekali-kali malas makan sebab anda akan terasa sangat lapar nanti dan sukar nak kawal emosi dan nafsu makan. Makan malam biarlah sebelum jam 8.00pm atau 4 jam sebelum tidur. Jangan ponteng makan(menyebabkan badan dalam mood lapar & metabolisma menurun)
    • Makan 20 gram karbohidrat sehari sahaja. Jangan menganggap apa-apa makanan rendah karbohidrat tanpa membaca label! Periksa kiraan carb (pada setiap paket)
    • Makanan diproses di kilang selalu ditambah gula dan berkarbohidrat tinggi. Baca label tin, botol, kotak atau packet yang dibeli untuk tahu kandungan karbohidrat. 
    • Jangan makan apa-apa pun yang disenaraikan dalam senarai makanan yang tidak dibenarkan di atas. Walau sepinggan nasi pun boleh menaikkan glukosa dalam badan dan menyebabkan anda ketagihan nasi dan benda-benda manis.
    • Berjaga-jaga untuk karbohidrat yang tersembunyi dikuah . Kuah sering dibuat dengan tepung atau tepung jagung dan gula.
    • Minum banyak air. Kalau sembelit, anda boleh mengambil psyllium husk / serat bercampur secawan air. Psyllium Husk / serat ada dijual dimana-mana farmasi dan kedai Cosway.
    • Makanan boleh digoreng, dipanggang, direbus, disalai asalkan tidak ditambah gula dan madu.BERHATI2 KETIKA MAKAN DI KEDAI, tomyam/sup kemungkinan ada gula dalam masakan.
    • Ambil supplement seperti spirullina dan vitamins untuk lebih menyihatkan badan lagi. Pastikan product tidak mengandungi gula.
    • Kurangkan makan berproses seperti burger & hotdog(boleh makan, cuma kurangkan)
  2. Ongoing Weight Loss (fasa 2)
  3. Pre-maintenance (fasa 3)
  4. Lifetime Maintenance (fasa 4)
Peringatan: Pesakit buah pinggang & Ibu hamil tidak boleh mengamalkan Atkins Diet. ibu mengusukan anak tidak digalakkan buat induction, tetapi masih boleh buat low carb diet(bawah 160g carb)


NOTA TAMBAHAN:

Contoh sarapan / Breakfast
  1. Telur rebus - 1 biji - (0.6 grams carb)
  2. Chicken slice - 2-3 keping - (0.0 grams carb)
  3. Air suam - 1-2 glass - (0 gram carb)
  4. Keju - 2 keping - (1 gram carb)

Makan Tengahari / Malam
  1. Ikan panggang - 1-2 keping - (0 gram Carb)
  2. Sup Ayam - 1 mangkuk - (0.5 - 1 gram Carb)
  3. Ayam goreng - 1-2 ketul - (0.5 - 1 gram Carb)
  4. Sayur-sayuran hijau - 1 mangkuk - (1 - 3 grams Carb)
  5. Telur goreng - 1-2 biji - (1 - 1.5 gram Carb)

Cara-cara Shopping Menurut Atkins Diet:

Bahagian Daging:
1.) semua ayam, daging lembu, kambing boleh dibeli.
2.) Semua jenis ikan, udang dan ketam okay. 

Section Frozen Food / Makanan Dibeku:
1.) Berhati2 memilih sosej dan burger.
Ramli burger ayam cuma ada 2.8 gram karbohidrat sekeping, yang Ramli daging ada 3-4 gram.
2.)Frozen pizza, frozen bread, frozen kuih-muih, ice-cream dan apa2 makanan diproses wajib dielakkan kalau nak kuruskan badan.

Bahagian Sayur dan Buah-buahan:
1.) Beli banyak sayuran hijau - kailan, sawi, bayam, kangkung, daun salad, etc.
2.) Elakkan buah-buahan.

Bahagian Makanan Ringan:
1.) Elakkan terus. Jangan galakkan anak-anak memakan keropok dalam peket / crisps / potato snacks sebab mengandungi Trans Fat yang boleh menyebabkab Obesiti di kalangan kanak2.
2.) Jauhi gula2 / coklat.

Section Makanan Dalam Tin:
1.) Pilih tin Tuna, Sardin atau Salmon dimasak dalam air/brine atau in oil. Jangan pilih yang dalam sos tomato sebab bergula.
2.) Jangan beli buah2 dalam tin. Bergula tinggi!

Bahagian Rempah-Ratus dan Perencah Makanan:
1.) Pilih rempah asli, bukan yang ditambah perisa tiruan.
2.) Perencah makanan banyak ditambah gula dan perisa tambahan.

Bahagian2 Lain:
1.) Keju - pilih Cheddar, mozzarella, Swiss, gouda, Goat. Tak kira shredded atau satu block. Jenama Australian Dairies and Krafts okay. Pilih dalam bentuk blok daripada kepingan (slices) sebab yang berkeping lebih banyak karbohidrat (ditambah pengawet lebih).
2.) Chicken / meat slice dalam packet. Baca label.
3.) Elak bahagian mi, spagetti, vermicelli, macaroni.
1.) Kalau ke restaurant/gerai, boleh order steak ATAU telur omelette, ayam panggang, sup sapi, ikan/udang bakar, steam fish, steam boat, sayur-sayuran, tomyam, satay, kebab, dan lain-lain.
asalkan BUKAN nasi, roti.
2.) Fast food
KFC - makan ayam KFC tapi kulit ayam bertepung tu kasi orang lain.
3.) Ayamas AyamA1 panggang - OK, tapi sos cili tu bergula so elakkan. Cicah dengan Tobasco sos atau lada hitam.

Untuk buang air yang berlebihan tu, kita kena  minum dengan banyaknya. Ini adalah benda yang memang orang kekadang susah nak buat, sebab malas nak sediakan air dalam kuantiti yang banyak. Anda perlu minum air yang sangat banyak untuk mengurangkan air di dalam badan. Mesti ramai yang akan mempertikaikan, kenapa kalau kita nak buang air dalam badan kena minum banyak air? bukan ke nanti lagi banyak air dalam badan.
Memang itu adalah perkara yang biasa  yang kita dengar dari semua orang, namun apabila kita minum air kosong yang banyak, kita akan mengelakkan diri kita dari dehydrated atau kekeringan. Kemudian kita akan lebih kerap ke tandas untuk membuang air. Dengan kegiatan ini, banyak mineral yang kita tidak perlukan akan dibuang juga dalam proses ini. Sambil itu, kita akan secara tidak langsung akan melakukan senaman ringkas kerana perlu berulang alik ke tandas.

Ramai yang ingin diet dengan memakan buah-buahan. Namun kita perlu ingat, buah-buahan berwarna mengandungi kandungan gula yang agak tinggi jika diambil dalam kuantiti yang berlebihan. Gula yang berlebihan ini akan ditukar kepada kanji dan akan disimpan sebagai lemak jika kita tidak gunakan. Secara dasarnya, diet dengan hanya memakan buah-buahan adalah menyeksa diri, sebab kita akan lapar.

Peringatan: Jangan sekali-kali berlapar untuk menurunkan berat badan, kerana ianya tidak perlu. Apa yang penting, kita perlu seimbangkan pemakanan kita, kita perlu lihat bagaimana aktiviti harian kita, jika kita jenis yang suka bersarapan dan tidak mengambil makanan tengahari, dan silalah mulakan hari anda dengan sarapan yang agak berat supaya kita akan mempunyai tenaga untuk meneruskan kerja-kerja seharian.
Jika kita malas untuk mengambil sarapan walaupun kurang digalakkan kerana ianya akan menyebabkan kita kekurangan tenaga untuk memulakan hari kita. untuk program ini, kita akan makan seperti biasa, 3 kali sehari. sarapan, makan tengahari,  dan makan malam. Tapi apa yang kita makan untuk setiap sesi adalah berbeza. Untuk makan tengahari, kita boleh makan makanan yang berat, jika anda sukakan ayam, makanlah ayam sebanyak mana pun, Kalau nak makan ikan atau daging pun begitu. Lengkapkan hidangan anda dengan sumber-sumber vitamin dari sayuran atau buah-buahan.

Benda paling penting, buang tabiat suka meminum minuman ringan seperti coke, sprite, pepsi dan sebagainya, kerana minuman ini mengandungi kandungan gula yang sangat tinggi. untuk makan malam, makan makanan yang ringan, seeloknya jangan makan terlalu lambat untuk membolehkan badan kita menghadamkan makanan dan dalam masa yang sama menggunakan tenaga yang dibekalkan oleh badan kita itu.

kepada sesiapa yang gemar untuk bersukan, silalah bersukan, kegiatan sukan seperti berenang, joging, berjalan dan sebagainya akan membantu untuk mengurangkan berat badan, namun ini hanya tambahan. Dengan program yang disenaraikan di atas, ada yang telah turun sehingga 30kg dalam masa beberapa bulan sahaja. Walaupun beliau tidak melakukan sebarang sukan. berjalan sudah memadai bagi yg tidak mampu bersukan.


"IT'S NEVER TOO LATE 
TO CHANGE YOUR LIFE"

FACEBOOK KELAB DIET ATKINS [MALAYSIA]

Simple tips by me, 
  1. Makan makanan yg tersenarai dalam list yg boleh dimakan sahaja, & minum air secukupnya.
  2. Jgn skip makan, jgn berlapar, jgn takut makan banyak.

    NOTA TAMBAHAN

    You may choose to stay in Induction if . . .??
    • You still have more than 30 pounds to lose. You should stay in Induction for now if . .
    • You still have a large amount of weight to lose.
    • You’re still struggling with carb cravings
    • You’ve not been fully compliant with Induction.
    • You still have elevated blood sugar or blood pressure levels.
    • Your weight loss is slow and you aren’t physically active.TERUSKAN INDUCTION...!



      TESTIMOL KELAB DIET ATKINS MALAYSIA

      Saiz baju sblm: xxxl
      Saiz baju slps: L or M
      Berat sebelum: 93kg
      Berat selepas : 67kg
      Tempoh :115hari
      Menu kesukaan : Ayam goreng
      Sebab berhenti : Preggy after 6 year married.. Alhamdullilah

      ---------------------------------------------------------------------
      Nickname: Ibarra
      Saiz pakaian sebelum: XXL & seluar 40
      Saiz pakaian selepas: S & 30
      Berat sebelum: 120kg
      Berat selepas: 70kg
      Tempoh diet: 7 bulan induction tak penah kantoi
      Menu kesukaan:ayam panggang

      ---------------------------------------------------------------------

      Saiz sebelum:Xxl
      Saiz selepas: s/m
      Berat sebelum: 80kg
      Berat selepas: 58kg
      Tempoh: 9bulan
      Menu kesukaan: ayam goreng

      ---------------------------------------------------------------------

      Saiz pakaian sebelum: XXL & 48
      Saiz pakaian selepas: M/S & 42/40
      Berat sebelum: 95kg
      Berat selepas: 73kg
      Tempoh diet: 7 bulan
      Menu kesukaan: telur + cheese

      -------------------------------------------------------------------
      Size pakaian sebelum :xxl 
      Size pakaian selepas :M
      Berat sblm :85kg
      Berat selepas :68kg
      Tempoh diet :4 bulan lebih
      Menu kesukaan:telur dan ayam..

      --------------------------------------------------------------------
      Saiz pakaian sebelum:XXL
      Saiz pakaian selepas:M
      Berat sebelum:87KG
      Berat selepas:71KG
      Tempoh diet:2BULAN LEBIH
      Menu kesukaan:AYAM/IKAN

      ---------------------------------------------------------------------
      Saiz pakaian sebelum: XXL
      Saiz pakaian selepas: L
      Berat sebelom: 93kg
      Berat selepas: 76kg
      Tempah diet.:51hari.
      Menu kesukaan:ayam, telor dan sayur sawi.

      -----------------------------------------------------------
      Saiz pakaian sebelum: XXL - XXXL
      Saiz pakaian selepas: L & M
      Berat sebelum: 102 Kg
      Berat selepas: 75 Kg
      Tempoh diet: 6 bulan
      Menu kesukaan: Pizza Cheese & Telur
      Pic sebelum & selepas

      -----------------------------------------------------------
      Saiz pakaian sebelum: XL & 40
      Saiz pakaian selepas: S/M & 32
      Berat sebelum: 85kg
      Berat selepas: 65kg
      Tempoh diet: 4 bulan
      Menu kesukaan: ayam goreng/telur sepapan :-)

      -----------------------------------------------------------
      Saiz pakaian sebelum : XXL & Saiz pinggang 44
      Saiz pakaian selepas: S & 30
      Berat selepas: 70kg
      Tempoh diet : 4 tahun - on/off
      Menu kesukaan : Ayam golek

      -----------------------------------------------------------
      94-74kg...42-34size..mkn fav ayam grill +salad..

      -----------------------------------------------------------
      Size pakaian sebelom : xxxl & 46
      Size pakaian selepas : M/L
      Berat sebelum : 97kg
      Berat selepas : 74kg
      Tempoh diet : 3 bulan lebih
      Menu kesukaan : ayam&telor

      -----------------------------------------------------------
      Size pakaian sebelom : xl/40
      Size pakaian selepas : M/33
      Berat sebelum : 110kg
      Berat selepas : 83kg
      Tempoh diet : 6 bulan
      Menu kesukaan : ayam bakar

      -----------------------------------------------------------
      Saiz pakaian sebelum: XXL
      Saiz pakaian selepas: L/M
      Berat sebelum: 89kg
      Berat selepas:74kg
      Tempoh diet: 26.9.13 hingga kini
      Menu kesukaan: bayam,ikn,tlr,aym,air masak 3liter,green tea..hihiii
      Slow n steady

      -----------------------------------------------------------
      Saiz pakaian sebelum: XXL
      Saiz pakaian selepas: S/M
      Berat sebelum: 101kg
      Berat selepas: 66kg
      Tempoh diet: 4bulan 
      Menu kesukaan: Ayam Telor Daging Sayuran Hijau

      -----------------------------------------------------------
      Saiz pakaian sebelum: XXL & 42-44
      Saiz pakaian selepas: M/S & 32
      Berat sebelum: 120kg
      Berat selepas: 75kg
      Tempoh diet: 6 bulan
      Menu kesukaan: ayam goreng

      -----------------------------------------------------------
      Saiz pakaian sebelum: baju xxxl/ seluar 42
      Saiz pakaian selepas:bj s/m/seluar 27
      Berat sebelum: 108kg
      Berat selepas: 58kgj
      Tempoh diet:7 bln
      Menu kesukaan:ayam,daging,ikan

      -----------------------------------------------------------
      Nickname: linda
      Saiz pakaian sebelum: XXL
      Saiz pakaian selepas: M
      Berat sebelum: 86.6kg
      Berat selepas: 69kg
      Tempoh diet: 5bln
      Menu kesukaan: Ayam goreng & telor

      -----------------------------------------------------------
      Nickname : Yus
      Saiz pakaian sebelum : 60 (5XL)
      Saiz pakaian selepas : 48 (2XL)
      Berat sebelum : 117 Kg
      Berat selepas : 88 Kg
      Tempoh diet : 8 bulan
      Menu kegemaran : Sayuran hijau, telur, ayam goreng

      -----------------------------------------------------------
      Nicknamed:Yat
      Size pakaian sblm xxl
      Size pakaian slps M
      Berat sblm:85kg
      Berat Selepas :68kg
      Tempoh diet:4 bulan lebih
      Menu kegemaran:telur dan ayam.
      Bahagian muka plak...hehe

      -----------------------------------------------------------
      Saif
      Size pakaian sebelum : XXXL/ XXL, sluar 40
      Size pakaian selepas : L, sluar 34

      Berat sebelum : 106.5 kg
      Berat selepas : 81 kg
      Tempoh diet : 5 bulan
      Menu kegemaran : Telur Dadar & Ayam goreng
      -----------------------------------------------------------
      Saiz pakaian sebelum: XXL & seluar 44
      Saiz pakaian selepas: M/L & seluar 34
      Berat sebelum: 130kg

      Berat selepas: 93kg
      Tempoh diet: 12 bulan 
      Menu kesukaan: telur + ayam + kambing

      -----------------------------------------------------------
      Nickname: Oliena Omichel
      Saiz pakaian sebelum: Xl saiz seluar 38
      Saiz pakaian selepas: S & 29
      Berat sebelum: 75kg
      Berat selepas: 55kg
      Tempoh diet: 3 bulan induction tak penah kantoi
      Menu kesukaan: Ayam Goreng
      -----------------------------------------------------------
       Nickname: eyza raymee
      Berat sebelum : 73kg
      Berat selepas : 51kg

      Tempoh diet : 7 bulan 
      Size baju sebelum: xl
      Size baju selepas : s
      -----------------------------------------------------------
      Nicknama: RAFIQI (fb : Muhammad Rafiqi Hashim Rahman )
      Saiz pakaian sebelum: XXL , 42/43
      Saiz pakaian selepas: S/M , 32

      Berat sebelum: 103kg
      Berat selepas: 67kg
      Tempah diet.: 7 bulan ( 50% atkins 50% diet sendiri)
      Menu kesukaan: goreng2
      Exercise : jogging & skipping
      *next target : another 10kg
      -----------------------------------------------------------

      Nickname: paizzmeth sapit
      Saiz pakaian sebelum: XL & seluar 42
      Saiz pakaian selepas: M & 36

      Berat sebelum: 119kg
      Berat selepas: 82kg
      Tempoh diet: 2bulan
      Menu kesukaan: ayam,telur,daging
      -----------------------------------------------------------
      Nickname: Noliehazlida Roslan
      Saiz pakaian sebelum: XXL
      Saiz pakaian selepas: L/big M

      Berat sebelum: 96/97kg
      Berat selepas: 70kg
      Tempoh diet: 2 bulan induction 3 bulan phase 2 dan 3
      Menu kesukaan: telur ikan sayur
      -----------------------------------------------------------
      Nickname: Muhamad Shahrizan
      Saiz pakaian sebelum: XXL & seluar 42
      Saiz pakaian selepas: M & 36
      Berat sebelum: 108kg
      Berat selepas: 85kg
      Tempoh diet: 2bulan
      Menu kesukaan: ayam,telur,daging
      -----------------------------------------------------------
      Nickname: kaklong aimi
      Saiz sebelum : 50
      Saiz selepas : 44

      Berat sebelum : 91kg
      Berat selepas : 69kg
      Tempoh diet : 6 bulan
      Menu kesukaan : telur dadar + aneka sup
      -----------------------------------------------------------
      Nickname: Don
      Saiz pakaian sebelum: XL & seluar 36
      Saiz pakaian selepas: M & 31

      Berat sebelum: 85kg
      Berat selepas: 67kg
      Tempoh diet: 2 1/2 bulan induction tak penah kantoi
      Menu kesukaan: telur rebus separuh masak
      -----------------------------------------------------------
      Nickname: eha
      Saiz sebelum : xl @ xxl 44-46
      Saiz selepas : M, baju saiz 38,36 dh muat

      Berat sebelum : 85++
      berat selepas : 64
      tempoh diet : 5++
      menu kesukaan : telur hancur

      -----------------------------------------------------------
      Nickname: hidayah
      Saiz sebelum: xl
      Saiz selepas: m

      Berat sebelum: 75
      Berat selepas: 62
      Tempoh diet: 3bulan++
      Menu kesukaan: ayam goreng, sup sayur bayam




      CONTOH MENU SAYA DIET:

      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

      Tempoh Diet

      LilySlim Diet days tickers