Mereka sudah berjaya

Siapa saya??

Saya juga seperti anda mengalami masalah kegemukan, dan sentiasa berusaha untuk kurus..bertahun2 saya cuba kurus, tapi tak berjaya. impian saya untuk kurus telah menjadi kenyataan dengan "Diet Atkins". cubaan pertama saya selama
Seminggu turun 5 kg,

menguatkan lagi semangat saya untuk teruskan diet ini. 2 bulan pertama saya berjaya membuang 22kg, & lagi 8kg utk 2 bulan berikutnya.hasilnya 30kg selama 4 bulan.

inilah caranya -- Diet Atkins -- ,& buktinya --Sebelum & Selepas--
oleh kerana saya tidak berkesempatan untuk menjawab soalan,
saya telah menubuhkan -- Kelab Diet Atkins -- untuk kita semua berkongsi ilmu disana, anda boleh request sebagai ahli. Segalanya percuma.

"Manusia yang gagal akan cuba sedaya upaya mencari seribu alasan untuk berubah, namun manusia yang berjaya akan mencari seribu cara untuk melakukan perubahan. Seribu cara itu mungkin sudah ada di depan mata anda, namun tanpa komitmen dan keazaman dalam diri anda sendiri, perubahan itu pasti tidak akan berlaku"


Khamis, 13 Oktober 2011

Berat turun 1.8kg setelah berdiet selama 3 hari dengan cara..

Setelah berdiet dengan telur selama 3 hari.(saja cuba test diet telur)
diet telur


hari pertama...
pagi = telur 2 biji
tghari = telur 2 biji
petang = telur 2 biji
magrib =ayam + kacang 100g

hari kedua..

pagi = telur 2 biji
tghari = telur 2 biji
petang = telur 2 biji
malam = sate station 9 cucuk

hari ketiga..
pagi = telur 2 biji
tghari = telur 2 biji
petang = telur 2 biji
magrib = kacang 100g

Turun 1.8kg, oyehhhhh  dari 68 ke 66.2kg

kesimpulannya..diet telur memang berkesan! air gula xleh minum ok!
 

Penurun telah mencapai angka 30kg dari 97kg ke 66.2kg, semangat balik!!




Mici..cepat la kejar..
I CABAR U TURUN 8KG DARI 14.10.11 HINGGA 1.1.2012!!
SAPA LAGI NAK CUBA SAHUT CABARAN NI?
JOM KITA FIGHT, START ARINI, SILE UPDATE BERAT ANDA SEKARANG
DI RUANG KOMEN!
KITE TGK SIAPA PALING BANYAK TURUN
SAYA DIKECUALIKAN..HADIAH? DAPAT PAKAI BAJU KEBAYA,HEHE 
(xbanyak duit nak bagi hadiah)

bici = 66.2kg


48 ulasan:

Ritz berkata...

Ok saya nak sahut cabaran ni berat saya sekarang 14 Oct 2011 = 113kg.

Berat dulu sebelum diet 132kg.

Atkins the best !

medina qaisara berkata...

nak sahut jugek diet atkins..huhuhu dulu penah wat half way mmg turun tp heheh xcukup kesabaran then skag berat dah naik balik sbb tak maintain...dlu dr 68 turun ke 63kg...skrg dh jd 70kg sbb xdiet pape huhuhu...nak start n maintain mcm bici =)

14/10/2011= 70kg..target saye 50kg huhuhu....

Bicikut berkata...

medina @@ 50kg, blehhhhh

cik jenny berkata...

kacang apa yg bici makan tu...boleh bagitau tak?

Nur Hidayah berkata...

63.4 kepada 50.... cabaran juga ni...

# bici goreng telur pakai minyak biasa or olive...

scramble egg pakai butter ke?
(sori la soalan aras rendah ni)

Tanpa Nama berkata...

Salam Bici. Jalapeno Cheese Powder (yg macam cheezy wedges kfc tu) tinggi tak kandungan carb dia? Of coz minus the wedges lah. Boleh tak nak ambik masa induction?

rinn jeff berkata...

nak joinnnn...14-10-2011 :61kg
berat sebelum diet atkins :66kg
so 1.1.2012 : 57kg
tapi nak try la diet 3 hari with eggs only...

Bicikut berkata...

medina - if tak diet pun cuba maintain ok..

nurhidayah - kacang biasa tu..tak digalakkan,kecuali kalau diet telur macam ni..

hidayah - tak kisah pakai minyak ape pun, kalori tak dikira.bila kita kurangkan carb, jgn risau pasal kalori atau kolestrol

rin jeff - nak try 3 hari makan telur je? bagus2, nanti dapat hasil update kat sini ok, cuba la, pasti boleh!

Bicikut berkata...

anon - kentang2 semua xboleh ok

N a d i a berkata...

Bici,

Mau join~


Tapi taknak cakap berat berapa skarang.. hahaha.. gila scary. ;p

Bicikut berkata...

apsal xnak cakap nadia,hehehe..okehhhhhhh

Tanpa Nama berkata...

nak join gak......brt sekarang 61.8kg

1 januari mesti 55kg ke bwh...tunjuk ajarku sifu ye bici...

nak kurus berkata...

bici mg lps kite dh start atkins...pastu turunlah 2kg dlm 5 hr...tpnye sbt n ahd atkins kelaut sbb pi jln2 melayan ank mkn..hu3..pastu isnin timbang naik 2 kg blk....wah sedihnye...xkn 2 hr lemak berkumpul smpi 2kg semula...bknnye mkn byk mne pun...sedihlah bici...

Ina Jaie berkata...

sy dah give up.. makin diet makin naik.. bengang

Bicikut berkata...

anon - ye, ape2 tanya je kat sini ok

nak kurus - dah ok dah tu..tapi wat la betul2,hehe

ina jaie - ina' ko diet bah,hehehe..jgn putus asa leeeee

amaniammar berkata...

kita nak cuba jg le...
da semangat skit..

current weight : 62.1kg

hope menjadile...telur oh telur

nardeeya berkata...

Buleh melapor diri lg ke ni?.... Saya nk start esok... Isnin 24 okt... Nk hilangkan 16kg.... ;)

Bicikut berkata...

bleh...

Carlos Seira berkata...

24 oktober sempat kot, berat 89.6kg

Carlos Seira berkata...

target 1 jan 63 kg.. target utama 57 kg, berat sebelum kawin ni.. tapi tak leh mendadak sbb aku ada darah tinggi, nanti kang mati melutut pulak time eksesais

Bicikut berkata...

slow2,hehehe

Orked_Ungu berkata...

berat 1 nov 2011 78..scary kan...naik giler berat aku...ai nak joinnn ....

kimping berkata...

aritu dh turun 2kg. pas demam up plk 4kg. hihi.. mulakan yg baru

skg 11/11/11 66.9kg target 45kg. bole tak?

ziela arshad berkata...

Dh try diet atkins sminggu...
Dr57kg...turun 4kg
Skrg 53kg...yeyyyy

Bicikut berkata...

Cayalahhh.teruskan!!!

zulaikha berkata...

bicikut...skrg setiap bln saya turun 1kg ja..alhamdulilah..tapi knpa turun skit2 mcm tu ya...tapi saya xexercise pn xda masa study n da anak sorng jd masa terhad...tp satu ja air 3 in 1 saya xleh tinggal...ketagih heeheee

Bicikut berkata...

Patut la sebulan 1 kg...

Bicikut berkata...

Patut la sebulan 1 kg...

syira yaww berkata...

kalau pakai diet atkins nie kn .kalo termkn carb lebih cikit dr 20 g carb bole ke ? cm 27.5 like that ? bole tak ?

kasih berkata...

susah nak kurus tapi nak kurus . sbb selalu kena ejek kt kwn2 ..malu laa kn . sbb dh skolh menengah .. tapi kn .. sy da give up . series . dh penad try . asyik kantoi je . semangat dh down .

tenggiling berkata...

bici,tlg bgi semangat sket bole x...mula2 diet berat 101kg..8hri buat trun la dlm 6kg...berat skang 95kg...nk trun ke 60kg-55kg..kalau boleh sblm raya..sempat ke?skang sy mkn ayam ,telur n udang je..tp stiap kali mkn tlur sy mesti nk muntah sbb xsuke tlur.tp terpksa mkn.mkn tlur half-cooked sbb nk gain tenaga sbb after bfast sy mesti exercise 30min,everyday..tp penurunan sikit sgt.tkt xsempat trun sblm rya..tlg bici..ape yg ptt sy buat?btw,sy ade terbaca yg bawang pon kene kurangkn eh?kenapa?

bici bicikut berkata...

Telur tu senjata rahsia..wajib mkn klu nak cepat lost. target 2 bulan 30kg x mustahil. Bwg sy still mkn masa diet. Teruskan okeyy.mkn sebelum kul 8.

zirah berkata...

hi.saje nk interfere.:)sy pnya diet combination..heee..rase nk makan carb (nasi, roti etc), sy change jadik diet low calorie, bila rase nk makan ayam bnyk2, dgg, telur, sy praktis atkins diet..alhamdulillah, berat turun from 78kg to 52kg tanpa rasa stress..(tapi xde lah tukar2 mcm arini low cal esok atkins. itu mmg sia2)..biasa sy buat sebulan atkins, sebulan low cal..tempoh diet 4 bulan.:)skrg ni berat sy maintain je 52kg tanpa diet yg specifik (dah 5bulan dah xnaik2)..syukur2..btw, bici, rase2 nya, weight lifting/ muscle training elok x buat time bulan puasa?

Caramel berkata...

waktu diet ni boleh ke makan cereals (koko crunch, cornflake etc) dengan oat??

bici bicikut berkata...

caramel xboleh,,,hehee

zirah..menarik testimol awk,hehe

Min Aina Ila Aina berkata...

Salam semua..saya pun baru mula atkins ni seminggu, tak timbang lagi tapi biasa buat ujian ketone dan lemak memang terbakar.

Zirah punya diet tu mcm best je. Sebab saya pemakan nasi yang tegar.hehe.

ifa yamani berkata...

salam, after chek baca entry bici, tersangat teruja chek nak start buat diet nih, tapi chek ingat, esok ( aci dak? ) baru chek nak start segala perteluran tersebut, bici, chek la ni 69.4kg (5/10), target 65kg (11/10), nnt check update kan berat chek k, BERUSAHALAHHHHHHHH!!!!!!!!

ifa yamani berkata...

lupa pulak nak tanya, bici,, chek ni tergolong dalam kumpulan anti-senaman yang tegar, bulih turun tak? tq bici :)

bici bicikut berkata...

Gluck!!! jgn lupa join group atkins di fb

sy bdk bru bljr berkata...

wahh best nye blog nie...bleh bg semangat nk kurus..sy sbnrnye berdiet dr bulan mac 2012 smpai skrang da turun 20 kg...brat asal 95 n skang 75...sy nk trun lagi 10 kilo sampai bln 12 ni...mule2 diet sy amalkan atkin diet..hari2 mkn lauk je...tp skang ni da mkn kbohidrat blik...sbb tu brat pun jd statik skang ni...huhu...bici boleh x share menu harian n senaman yg di amalkan..saya ade tertarik ttg cabaran 10 hari bleh turun smpai 5 kg..mcm mane nk buat?help me plisss :)

bici bicikut berkata...

Meh join kelab diet atkins di fb...semua aktiviti disana

Shikin berkata...

Hi saya nak tya..dah start diet atkins masuk hari kedua

Menu pagi ni
Soya rendah karbo 300ml
Telur separuh masak 3 biji + lada sulah
Roti puteh sekeping + butter
Air suam satu gelas

Rasa rasa berapa karbo sy yg terlebih
Saya tengah period dan menyusu baby..so sesuai tak?

fieza berkata...

1. Kalau organ dalam ayam atau lembu boleh makan x masa mula nak diet..

2. Tempe boleh makan x...

lola berkata...

saya baru start hari ni..berat 79 kg..nak ke 56kg..hahah..ntah bole ke dakk..pg td makan telur goreng n ayam goreng...

muciMucikU berkata...

bici... nk tny,,, atkins diet ni kene eksersais x???

eyra berkata...

Bersnam perlu ke?

eirya aziera berkata...

Sy pn nk try la.... bersenam kne ke x?

hana yusuf berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tempoh Diet

LilySlim Diet days tickers