Mereka sudah berjaya

Siapa saya??

Saya juga seperti anda mengalami masalah kegemukan, dan sentiasa berusaha untuk kurus..bertahun2 saya cuba kurus, tapi tak berjaya. impian saya untuk kurus telah menjadi kenyataan dengan "Diet Atkins". cubaan pertama saya selama
Seminggu turun 5 kg,

menguatkan lagi semangat saya untuk teruskan diet ini. 2 bulan pertama saya berjaya membuang 22kg, & lagi 8kg utk 2 bulan berikutnya.hasilnya 30kg selama 4 bulan.

inilah caranya -- Diet Atkins -- ,& buktinya --Sebelum & Selepas--
oleh kerana saya tidak berkesempatan untuk menjawab soalan,
saya telah menubuhkan -- Kelab Diet Atkins -- untuk kita semua berkongsi ilmu disana, anda boleh request sebagai ahli. Segalanya percuma.

"Manusia yang gagal akan cuba sedaya upaya mencari seribu alasan untuk berubah, namun manusia yang berjaya akan mencari seribu cara untuk melakukan perubahan. Seribu cara itu mungkin sudah ada di depan mata anda, namun tanpa komitmen dan keazaman dalam diri anda sendiri, perubahan itu pasti tidak akan berlaku"


Isnin, 26 September 2011

Tak kurus-kurus pun...tips perut kempis..

banyak cerita nak share untuk kawan2 sekalian..

1. Cerita aku kena samun...oleh penyamun..23hb september 2011

 waktu kaki melangkah ke lantai kereta, punggung dilabuhkan ke kerusi keras(tak empuk)..tiba2..datang satu parang panjang..lebih kurang 1 meter..di sebelah..menetak pintu kereta ku...lalu aku terkejut lantas memegang mata parang dengan xde perasaan takut. bila da sedar ada 3 org..tetiba rasa takut,wakakaka.
lalu penyamun berkata..'bagi semua barang2 berharga', haizz cuak gak..tangan pun dah luka...nak lawan x terdaya, yang datang 3 org, aku plak tersepit dalam kete. so bagi je laa apa yang dia org minta..dompet...amik-amik2....'amik duit je k' dengan baik hatinya dia pulangkan balik dompet aku..(baik sikit la..) kalau x susah gak nak kena gi wat ic baru, lesen, card bank..
nak apa lagi? beg office?? amik2...xda laptop pun..tapi dia amik gak..maybe berkenan kat beg cantik tu kan..haha..tapi dalam tu ada dua biji hard disk sebenarnya..sob sob sob..itu je la yang dia org dapat dari aku..duit? RM50 je..(banyak gak tu klu tgh sesak)..lupa nak cite..time tu dia org ada minta handphone..hahaha..benda lain bleh kut nak amik..handphone ni memang payah aku nak bagi, kalau aku bagi, mesti keadaan sangat menyusahkan aku, coz dalam fikiran aku memula skali "MICI"....so aku pun buat ayat...ni ayat aku 'saya x pakai handphoneeeeeeeeeeeeeeeeee' buat2 celup poket seluar keluarkan apa yg ada,wahahaha. handphone memang ada dalam seluar..tapi x keluarkan..caye plak dia org, padahal depan cermin kete aku terpangpang bracket untuk letak handphone..ada lagi ke org tak pakai handphone zaman skrg??? alhamdulillah...
lepas je dia org blah, aku call dak umah aku..coz dia paling dekat, tapi x angkat..mesti tido mati..hehehe..terpaksa la menyusahkan mici..call mici..cepat2 mici datang(mici otw gi keje)..
sampai je mici disisi, terus rasa tenang sket(cewahh,,,wahahaha)..mici bawa aku ke balai polis ampang jaya..tapi mici xleh nak tunggu sbb kena masuk keje(xpela..hantarpun da banyak2 terima kasih) kebetulan roommate pun dah bangun tido...balik gi klinik..tu je nak share.
2 bulan lepas kete baru kena pecah, laptop kena curi..haizz banyaknye dugaan tahun ni..xpernah benda2 macam ni jadi kat aku..xpe..pengalaman :) makin banyak aku bersabar, makin besar dugaannya..

pesanan utk penyamun..lain kali kalau nak samun..cari kete besar2 sikit ye..ape barang samun org naik kereta kelisa..hahahaha

2. Diet 23hb september 2011
67.5kg
haizz..malas tul nak citer...liat betul nak turun..memang salah diri sendiri..asyik makan..makan..makan..
sbb stress...aku memang stress dalam seminggu dua ni..xtahula ape yg aku fikir, lepas tu kena samun plak lagi...bertambah ++ stress aku..kena banyak bersabar lagi ni. ade turun sket je ari tu..dalam 500g je..haha..tu pun lepas kena samun..

3. Putrajaya, nasi ayam...25 september 2011
Dengan rasminye bici dan mici makan nasi ayam :-)...takpe ujung minggu je...hahahaha
lepas pusing2 tgk karnival usahawan desa..


 4. Jogging tak jadi 26 september 2011

tunggu mici balik keje(bici balik keje awal)..konon2 nak gi jogging..
last2 jogging kat sate station..hehe..20 batang ++ mee rebus :)
Di sate station pandan indah..puas hati dapat tgk muka mici? padan ke? x...

5. Tak sempat nak update blog selalu.
kerja terlalu banyak dan meletihkan...masalah pun banyak,hahaha..sabar2..
ok all..teruskan berdiet, semoga cepat kurus.....

6.tips?...ni cara cepat nak kempiskan perut....
banyak lagi jenis senaman di shapeFit.com...







10 ulasan:

myoliza berkata...

laa,..kena samun ker,..gerun dan takut bila dgr kejadian ni kan,..sib baik bicikut selamat.alhamdullillah.

mcm2 dunia sekrg,,semua nk senang cepat,,,x pikir org lain kan.

pengguins berkata...

la beb..
kena samun??
cuak aku dengar..
tapi.. sib baik tak apa2 kan???

so.. lenkali.. hati2 ek..
peringatan utk u n i gak... dan untuk semua..

Kehelan berkata...

lorr... takutnya!!

selalu gak balik lmbt, dh la parking keter kat hujung jalan...

mintak jauh semua nih dr kita semua

aamiinn...

insyaAllah, kalau dh jodohnya, padan aje...

tinta hatiku berkata...

Naik ketaq akak baca story bici kena samun. Heiyyy... takut! seb baik tak paper...

sabar ler bebanyak... dugaan semua tu...

mici n bici memang SEPADAN la... ala2 hero Korea btemu heroin Bollywood, gitu....

Hiiiiiiiii.... jangan marah...

Aida78 berkata...

bahayanya nasib dia x tetak kita jerk takutnya dlm kete pon dia nak pau org ape 2,,,,

xsenkamen berkata...

ye tu la pasal.. mase tu bici at area mane?

N a d i a berkata...

wehhh..


ko kena samun masa birthday aku!



mesti selama-lamanya akan ada dalam ingatan ko kan tarikh keramat 23 Sept tu.. kui kui kui..


Apa pun, sila berhati-hati, pandang kiri dan kanan sebelum masuk kereta lepas ni. takziah atas kehilangan barang-barang berharga.

Bicikut berkata...

myoliza - maybe da kurus org berani kut..dulu gemuk org takut nak samun,wakakakaka

pengguen - benda da jadi..apepun terpaksa sabar..

kehelan - tolong padan kan!,hihi

tinta - klu bolly + korea = ape erk??

xsenkamen - area ampang jaya, jln 4m

aida - ekonomi skrg memaksa org wat keje2 camtu kut..

nadia - happy birthday, adess apsal la birthday ko xbawa tuah utk aku,wakakakaka

Ali Kanchan aka Pirate berkata...

oit!! awat x habaq kat aku hang kena samun. kalu x, boleh kita samun balik penyamun tue...

Bicikut berkata...

ali - mesti dapat byk kan klu samun dia balikk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tempoh Diet

LilySlim Diet days tickers