Siapa saya??

Saya juga seperti anda mengalami masalah kegemukan, dan sentiasa berusaha untuk kurus..bertahun2 saya cuba kurangkan berat badan, tapi tak berjaya. impian saya untuk kurus telah menjadi kenyataan bila terjumpa "Diet Atkins". cubaan pertama saya selama
Seminggu turun 5 kg,

menguatkan lagi semangat saya untuk teruskan diet ini. 2 bulan pertama saya berjaya membuang 22kg, & lagi 8kg utk 2 bulan berikutnya.hasilnya 30kg selama 4 bulan.

Saya kongsi caranya disini -- Diet Atkins -- ,& buktinya --Sebelum & Selepas--
oleh kerana saya tidak berkesempatan untuk menjawab soalan,
saya telah menubuhkan -- Kelab Diet Atkins -- untuk kita semua berkongsi ilmu disana, anda boleh request sebagai ahli. Segalanya percuma.

"Manusia yang gagal akan cuba sedaya upaya mencari seribu alasan untuk berubah, namun manusia yang berjaya akan mencari seribu cara untuk melakukan perubahan. Seribu cara itu mungkin sudah ada di depan mata anda, namun tanpa komitmen dan keazaman dalam diri anda sendiri, perubahan itu pasti tidak akan berlaku"


Rabu, 21 September 2011

21.9.2011 semangat kembali untuk kurus

dah lama x update blog, sbb berat naik 2kg,jadi 70kg. tapi arini..dah berjaya turun ke 68kg semula dalam masa 2 hari.

caranya..bila stress berat tak turun, rasa nak minum air banyak2, satu hari minum 4.5 liter, selagi x abis 4.5 liter, bici takkan tido..hasilnya..berat kembali ke normal :-)  dua hari ni banyak makan kacang, kacang biasa je tu, carb dia paling sikit dari kacang2 jenis lain, tapi jgn la amik yg bersalut tepung.

naik 2 kg tu sbb makan mee goreng dua kali, koteow goreng sekali, lepas tu minum laicikang, makan biskut...semua makanan jenis carb tinggi...haizz...cepat betul mee ni naikkan berat badan.

memandangkan berat berjaya turun setelah minum air sebanyak 4.5liter..
bici akan teruskan dengan cara ni. disamping tu buat sit up dan push up. angkat dumbell sikit.
semua tu utk bentuk badan, taknak la nampak kurus kering,hehe

mici pun x sihat sekarang, doakan dia sihat ye.

nampaknye target 65kg tu kena ubah ke 50kg kut, baru rasa macam banyak lagi kena turunkan berat badan.
bila dah tinggal sikit, semangat tu jadi kurang, sbb fikir dah nak capai target, so jadi malas.

p/s: keje skrg penat sket, so senang rasa lapar, tambah2 lagi kalau stress..semangat kena kuat 2x dari yang dulu...DON'T GIVE UP...

7 ulasan:

myoliza berkata...

aa,air mmg penting utk badan kita,zero carbs,meningkatkan metabolisma..kdg2 terkurang gak minum air...jom minum air byk2.

si tuan putri kiUt berkata...

huwaaaaaaaaaaaaaaaa....... yang naek 4kg ni camnee bicii??? tulunnnn3

Kehelan berkata...

50kg utk lelaki terlalu kurus laa!

sy pun target 55 je...

tinta hatiku berkata...

Ye la Bici... 50kg tuk lelaki, sah akn nampak kurus kering nanti...

Buat 55-58 dah la... yg penting, buat body nampak 'tought'... itu da ok... Eh, skarang ni pon memang Bici da nampak urus dah pon di mata akak....

p/s : Get well soon tuk si comel Mici

Aida78 berkata...

penatkan bila kita diet pastu naik kadang2 jadi stress di buatnya.....nak minum air banyak akan turun banyak juga ke....dlm 2 hari ermmmm

Bicikut berkata...

putri- camneeeee camnee..hehe ntah la..

kahelan - target tipu2 je,hehee, dalam 64kg sedap da kut..

tinta- tgh usaha nak main dengan bentuk badan plak. kalau dapat six pack best ni,hehe

aida - minum air utk metabolisme, insyaallah turun..jgn stress, stress ni memang selalu jadi batu api kite nak diet,wakakaka

cho_zila berkata...

wau der helahnyerkan... mesti cubaler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tempoh Diet

LilySlim Diet days tickers