Mereka sudah berjaya

Siapa saya??

Saya juga seperti anda mengalami masalah kegemukan, dan sentiasa berusaha untuk kurus..bertahun2 saya cuba kurus, tapi tak berjaya. impian saya untuk kurus telah menjadi kenyataan dengan "Diet Atkins". cubaan pertama saya selama
Seminggu turun 5 kg,

menguatkan lagi semangat saya untuk teruskan diet ini. 2 bulan pertama saya berjaya membuang 22kg, & lagi 8kg utk 2 bulan berikutnya.hasilnya 30kg selama 4 bulan.

inilah caranya -- Diet Atkins -- ,& buktinya --Sebelum & Selepas--
oleh kerana saya tidak berkesempatan untuk menjawab soalan,
saya telah menubuhkan -- Kelab Diet Atkins -- untuk kita semua berkongsi ilmu disana, anda boleh request sebagai ahli. Segalanya percuma.

"Manusia yang gagal akan cuba sedaya upaya mencari seribu alasan untuk berubah, namun manusia yang berjaya akan mencari seribu cara untuk melakukan perubahan. Seribu cara itu mungkin sudah ada di depan mata anda, namun tanpa komitmen dan keazaman dalam diri anda sendiri, perubahan itu pasti tidak akan berlaku"


Selasa, 23 Ogos 2011

Persedian menghadapi raya

1. nak makan kueh2
2. taknak makan nasi
3. taknak minum air manis
4. nak makan lauk sahaja
5. nak makan ketupat puluttttttt

raya setahun sekali!

korang plak camne??

15 ulasan:

ElisEscada berkata...

rasenyer cm2 jugak... ratah rendang,..pergghh...dap2...tp kalau nt makan lemang sikit ok kew?

pearls.. berkata...

i plak..

nak makan laksa....

tak kira.. nak makan gak...

laksa kelantan tau.. lemak...

emm... sedap... letak ulam byk2... perghh... meleleh beb...

aullea berkata...

akan cuba sedaya upaya menahan diri dari makan benda carbo ni..tp biskot,popia sikit-sikit adalah wajib!! haha..
raya setahun sekali kan!

tapi bajet siap2 naik 3 kilo. so boleh raya dgn selesa hehe

tinta hatiku berkata...

Bicikut....!!!
Jelesnyer me dekat awk....

Wah! Cepat betul awk turunkan berat badan...

Me akan pastikan untuk ikut Diet Atkin ni, lepas raya... heh heh

Ina Si Gulemben yang Mau Slim berkata...

saya pun nak try elak nasi.... nak makan soto(mee hoon sup) banyak2... carbs juga tapi insyallah x lah sebanyak nasik kan.. hehehehe...

rhyzal berkata...

salam,
aku ade try diet mcm atkins kot.
start 3 hari sblm puasa tu.
mcm dh berkesan skit.
drp 66kg jd 60kg skrg.
tapi risau plak time raya ni. hahaha. makanan sedap2.
tapi aku ade bc info skit pasal atkins ni dpt dr kenalan aku yg pernah try diet cara atkins.

Rai berkata...

Salam,
Congrats bicikut... byk awak turun.. bergaya sakan la raya ni yer.. :)

akak raya ni plan nk mkn
-lauk sahaja, amek kuah sket
- nasi impit & lemang nk mkn gak sket
-elak air manis
-cookies, mkn utk rasa2 je la
lepas seminggu raya, nk sambung puasa 6 + atkin diet... jauh lagi nk capai berat target...

Orked_Ungu berkata...

raya...saya suka makan nasik himpit tapi..tahun ni nak kontrol sekontrol2nya...

x mo minum minuman manis...tak mo melahap rendang..tak mo melahap apa2 yang menggemukkan..

mudah-mudahan berjaya

Cik Jue berkata...

Nak kena say goodbye kat ketupat pulut,lemang, nasi impit,nasi dagang di pagi raya aduih..sedih betul...yakin kita bleh,kalo terbabas pun sikit jer hehe...

MushroomCute@Mariea berkata...

Nak makan semua...hehhehe, mcm ler perut ni leh mkn byk sgt...nasi tak nak mkn tp nak mkn ketupat...hahahha...lepas raya diet balik...

p/s : dah post pic terbaru (dgn baju raya lg tau) kat my blog. tp tak der perubahan ketara sgt. Malas nak senam sbnrnya...huhuhuh

Bicikut berkata...

elis - teringin gak sy nak mkn lemang,hihi. mkn je la..setahun sekali

pearls - laksa pun klu ikut xleh,hihi

aullea - ala, mkn je la, bukan selaLu

tinta hatiku - itu yg terbaik, selepas raya!

ina - lepas raya br diet k

rhyzal - terus kan je bro, jgn putus asa.

rai - haah yg penting jgn amik manis2

orked - dapat avoid minum manis pun jadi la kan

cik jue - lepas raya la baru say good bye

mush - pehhh bergaya skrg,hahaha! tahniah..

semperna raya setahun sekali ni, takyah controls sgt ok all! rugiiiiiii

rhyzal berkata...

reoly dr blog aku: aku nmpk je mcm kurus dlm gmbr tapi sebenarnya buncit ! haha. susah tol nk buang ni. x hilang2 time aku diet ni. tapi suar aku dh longgar. baju ada skit longgar la. haha. pagi2 lepas sahur aku senam ringan2 jer. do crunches/sit up & regangan. tapi jarang la. sebab kadang2 aku x bgun sahur. haha. so how to settle this fat on tummy? (teringin gak aku nk pakai suar size 29 raya ni. haha)

rhyzal berkata...

*reply

Bicikut berkata...

aku pernah tanya kawan aku tokey gym, camna cara nak buat buncit, dia kata, jgn makan nasi..tu je..

Elis Escada berkata...

makan sikit jela kot...xbyk...rugi la plak klu xmkn..hihih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tempoh Diet

LilySlim Diet days tickers