Saya juga seperti anda mengalami masalah kegemukan, dan sentiasa berusaha untuk kurus..bertahun2 saya cuba kurangkan berat badan, tapi tak berjaya. impian saya untuk kurus telah menjadi kenyataan bila terjumpa "Diet Atkins". cubaan pertama saya selama
Seminggu turun 5 kg,

menguatkan lagi semangat saya untuk teruskan diet ini. 2 bulan pertama saya berjaya membuang 22kg, & lagi 8kg utk 2 bulan berikutnya.hasilnya 30kg selama 4 bulan.

Saya kongsi caranya disini -- Diet Atkins -- ,& buktinya --Sebelum & Selepas--
oleh kerana saya tidak berkesempatan untuk menjawab soalan,
saya telah menubuhkan -- Kelab Diet Atkins -- untuk kita semua berkongsi ilmu disana, anda boleh request sebagai ahli. Segalanya percuma.

"Manusia yang gagal akan cuba sedaya upaya mencari seribu alasan untuk berubah, namun manusia yang berjaya akan mencari seribu cara untuk melakukan perubahan. Seribu cara itu mungkin sudah ada di depan mata anda, namun tanpa komitmen dan keazaman dalam diri anda sendiri, perubahan itu pasti tidak akan berlaku"


Khamis, 9 Jun 2011

Keperluan spf pada kita, apa spf?

 Terdapat macam2 produk sunblock, lip balm, dan lain2, yg ada tulis kandungan SPF kan..
nak tahu spf ni apa? spf ni singkatan bagi Sun Protection Factor, sangat penting utk melindungi wajah dari sinaran matahari, contoh kulit akan terbakar(itam) dalam masa 10 minit bila duduk dibawah matahari terik..tapi dengan adanya spf, masa 10 minit itu dapat dipanjangkan..contoh kalau spf 15, maka 15x10 minit = 150minit.......jadi...150minit kita duduk bawah matahari, efek dia baru sama macam 10 minit kita duduk bawah matahari tanpa pakai spf.
Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tempoh Diet

LilySlim Diet days tickers
//untuk off kan copy paste